Uutiset

Julkaistu 13.3.2020

Sukeltajaliiton hallitus tiedottaa koronavirusepidemiaan liittyen

Koronaviruksen aiheuttama tilanteen vuoksi Suomen hallitus on antanut suosituksia koskien yleisötilaisuuksia ja lähikontakteja. Suosituksilla pyritään pienentämään koronaviruksen aiheuttaman infektiotaudin leviämisriskiä Suomessa. Sukeltajaliitto maanlaajuisena lajiliittona kantaa vastuunsa riskin pienentämiseen tähtäävissä toimissa ja sen hallitus tehnyt seuraavat päätökset koskien Liiton alaisten lajien kilpailu- ja kurssitoimintaa.

Sukeltajaliiton alaisten lajien eli vapaasukelluksen, uppopallon, räpyläuinnin ja sukelluskalastuksen kilpailutoiminta pysäytetään huhtikuun loppuun asti, jolloin tilanne arvioidaan uudelleen. Kaikki kilpailut em. ajanjaksolla perutaan ja sarjatoiminta pysäytetään. Maajoukkue- ja SM-tason leirit ja yhteisharjoitukset perutaan. Liiton järjestämä kurssitoiminta pysäytetään huhtikuun loppuun asti, jolloin koronaviruksen aiheuttaman tilanne arvioidaan uudestaan.

Liiton jäsenseurojen ja yhteisöjäsenten päätöksenteosta vastaavia toimielimiä pyydetään arvioimaan tartuntariski omalla toiminta-alueellaan, seuraamaan viranomaisten tiedotusta ja tekemään tarvittavat päätökset oman toimintansa laajuudesta tämänhetkisessä tilanteessa jäsenistönsä tartuntariskin minimoimiseksi. On myös syytä harkita tilapäistä toiminnan keskeyttämistä, jos tilanne niin vaatii.

Perusterveet lapset, nuoret ja nuoret aikuiset eivät kuulu COVID-19-infektion riskiryhmään. Koronavirus aiheuttaa useammin vakavia oireita ikääntyneille ja heille, joilla on jo jokin perussairaus, kuten diabetes, sydänsairaus tai keuhkosairaus (kuten astma). Tämä on hyvä huomioida vapaaehtoistyössä. Myös ikäihmisten ja riskiryhmiin kuuluvien läheisillä on suuri merkitys virustaudin leviämisen ehkäisemisessä.

Tietopaketti koronavirus COVID-19:stä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilla.
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19

Liiton sääntömääräinen kevätkokous Varkaudessa 4.4. suunnitellaan pidettävän normaalisti (pieni osallistujamäärä). Seuraamme tilannetta ja tarvittaessa ilmoitamme mahdollisista muutoksista.

Sukeltajaliiton toimiston henkilökunta siirtyy tekemään osittain etätyötä. Jos on tarvetta asioida toimistolla, pyydämme varmistamaan etukäteen, että toimistolla ollaan paikalla.

 

Tero Lehtonen, puheenjohtaja, tero.lehtonen at sukeltaja.fi

Sari Nuotio, toiminnanjohtaja, sari. nuotio at sukeltaja.fi


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita