Uutiset

Julkaistu 8.4.2019

Kevätkokousuutisia

Sukeltajaliiton kevätkokous pidettiin 6.4. Kotkassa, Merikeskus Vellamossa. Ennen virallista kokousta kunnioitettiin Liiton entisen puheenjohtajan ja kunniajäsenen Per Olov Prolle Janssonin muistoa hiljaisella hetkellä. Liiton puheenjohtaja Tero Lehtonen kertoi ajankohtaisista asioista.

Palkittuja

Kokouksessa jaettiin useita huomionosoituksia ja palkittiin Vuoden parhaat.

Vuoden räpyläuimari: Terhi Ikonen, Tampereen Urheilusukeltajat ry
Vuoden sukelluskalastaja: Antti Olin, Team Kampela ry
Vuoden vapaasukeltaja: Kristian Mäki-Jussila, Bothnia Gulf Divers -82 ry
Vuoden uppopalloilija: Elina Salmela-Marttila, Riihimäen Urheilusukeltajat ry
Vuoden Vapepa-sukeltaja: Tarja Kokko, Joensuun Urheilusukeltajat ry
Vuoden Vapepa-sukellusryhmä: Tampereen Vapepa-sukellusryhmä
Vuoden sukelluskouluttaja: Marko Niinistö, Sukellusseura Simppu ry
Vuoden norppaohjaaja: Zinaida Terho, Sammakot ry
Vuoden norppa: Santeri Saari, Urheilusukelluskerho Delfin ry
Vuoden norppaseura: Aboa Aquanauts ry
Vuoden seura: Tampereen Urheilusukeltajat ry
Vuoden sukeltaja: Markku Luoto, Nousu ry, Suomen meriarkeologinen seura ry

Sukeltajaliiton pronssisen ansiomerkin ja -mitalin saivat Tuomo Palevaara, Irmeli Tirronen, Jorma Poikolainen ja Minna Tammesvirta. CMAS P4-kortti luovutettiin Päivi Vaherille ja Jouko Laitiselle.

Vapepan Kymenlaakson maakuntatoimikunnan puheenjohtaja Anne Vainio jakoi Vapepan myöntämiä ansiomerkkejä. Erikoisluokan pronssisen ansiomitalin saivat Sanna Puha ja Timo Ovaskainen ja Tapani Kallioniemi sai erikoisluokan kultaisen ansiomitalin.

Sukellusseura Simppu ry ja Riihimäen Urheilusukeltajat ry vastaanottivat ensimmäisinä Sukeltajaliiton jäsenseuroina aikuisliikunnan Tähtimerkit.

Sääntömääräiset asiat

Varsinaisessa kokouksessa esitettiin vuoden 2018 vuosikertomus ja tilinpäätös sekä tilintarkastajan ja toiminnantarkastajan lausunto ja päätettiin tilinpäätöksen vahvistamisesta. Tilivelvollisille myönnettiin tili- ja vastuuvapaus. Vuoden 2020 jäsenmaksut vahvistettiin hallituksen esityksen mukaisesti:

Jäsenyhdistykset
• aikuiset 27,00 euroa (2005 tai ennen syntyneet)
• norpat 13,50 euroa (2006–2013 syntyneet)
• kuutit 0 euroa (2014 tai sen jälkeen syntyneet)
• rinnakkaisjäsen 0 euroa (jäsen, joka maksaa yhden seuran kautta Liiton maksun, voi olla rinnakkaisjäsenenä muissa seuroissa)

Muut
• henkilöjäsenen jäsenmaksu 27 euroa
• tukijäsen 1000 euroa
• yhteisöjäsen 100 euroa (Yhteisöjäsenen jäsenmaksu on 100 euroa ja sen lisäksi yhteisöjäsen maksaa jokaisesta henkilöstä, jonka haluaa liittää Liiton jäsenyyden piiriin, saman ikäryhmään perustuvan jäsenmaksun kuin seuratkin.)

Kokous päätti ehdollepanotoimikunnan asettamisesta. Ehdollepanotoimikuntaan valittiin:

Antti Ellonen, pj Helsinki
Ari-Pekka Hakulinen Savonlinna
Kimmo Korja Laukaa
Tuomo Palevaara Riihimäki
Markus Puumala Hämeenlinna

Ehdollepanotoimikunta valtuutettiin täydentämään kokoonpanoaan sääntöjen sallimaan maksimimäärään asti eli enintään yhdellä jäsenellä.

Kevätkokous sai tiedoksi Liiton hallituksen hyväksymät päivitetyt Liiton eettiset ohjeet, mutta ne tuodaan vahvistettavaksi vasta syyskokouksessa, koska tästä päätösasiasta ei oltu huomattu mainita kokouskutsussa Liiton sääntöjen edellyttämällä tavalla.

Miniseminaari

Kokousväellä oli mahdollisuus tutustua Merimuseon näyttelyyn. Ohjelma jatkui miniseminaarilla, jossa kuultiin esitykset autonomisesta sukellusrobotista (Jouko Laitinen), Sukeltajaliiton ja Suomen meriarkeologisen seuran yhteistyöstä (Markku Luoto) ja saatiin esimakua ensi vuonna Merikeskus Vellamossa avautuvasta Ruotsinsalmi-suurnäyttelystä (Johanna Aartomaa).

Seuraavat vuosikokoukset

Kokoukselle tidotettiin seuraavien vuosikokousten ajankohdat. Sukeltajaliiton syyskokous ja Sukellusseura H20 ry:n 40-vuotisjuhla järjestetään 5.10.2019 Helsingissä. Sukeltajaliiton kevätkokous ja Sukellusseura Vesihiisi ry:n 50-vuotisjuhla järjestetään 4.4.2020 Varkaudessa.

Tiedotettiin myös, että Sukeltajaliiton Kasvu kannattaa -kasvuohjelmaan 2019-2020 voi ilmoittautua huhtikuun 2019 loppuun asti.

 

 


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita