Uutiset

Julkaistu 17.12.2018

Sukeltajaliiton hallitus tiedottaa

Hallitus piti 15.12. vuoden viimeisen kokouksen.

Koulutusuudistus edennyt vauhdikkaasti

Kuluva vuosi on ollut erittäin aktiivinen koulutusuudistuksen osalta. Hallitus hyväksyi kokouksessaan seuraavat uudet ohjeet

 • Kouluttajakoulutuksen uusi toimintamalli
 • CMAS Three Star Instructor -järjestämisohje
 • Laitesukelluksen liittokouluttaja

Kouluttajakoulutuksen uuden toimintamallin tavoitteena on lisätä merkittävästi laitesukelluksen kouluttajakoulutuksen joustavuutta. Kun tähän asti kaikki CMAS Three Star Instructor (CMAS M3) -kouluttajat ovat olleet valtakunnalliseen toimintaan sitoutuneita liittokouluttajia, uuden toimintamallin mukaan CMAS M3 -kouluttajan ei välttämättä tarvitse sitoutua valtakunnalliseen liittokouluttajatoimintaan, vaan CMAS M3 -kouluttajana voi toimia myös paikallis- ja aluetasolla.

Uudessa toimintamallissa CMAS M3 -kouluttaja voi vapaasti markkinoida ja järjestää CMAS M1- ja CMAS M2 -kouluttajakursseja Sukeltajaliiton jäsenseuroille toiminnan tapahtuessa vastaavien järjestämisohjeiden ja hyvien toimintatapojen mukaisesti. CMAS M3 -kurssit järjestää edelleen liittokouluttaja. Uudessakin toimintamallissa kouluttajakurssien on pysyttävä kaikille standardeissa määritellyt pääsyvaatimukset täyttäville Liiton jäsenille avoimina ja niistä pitää ilmoittaa julkisesti Liiton sivuilla.

Järjestämisohjeita on päivitetty

Hallitus hyväksyi laitesukellusvaliokunnan tekemät päivitykset seuraaviin järjestämisohjeisiin

 • CMAS-koulutuksen yleinen koulutusohje
 • CMAS Introductory Scuba Experience
 • CMAS One Star Diver
 • CMAS Two Star Diver
 • CMAS Three Star Diver
 • CMAS Dry Suit Diver
 • CMAS Enriched Air Nitrox Diver
 • CMAS Rescue Diver
 • CMAS Nitrox Gas Blender
 • CMAS One Star Instructor
 • Täydennyskoulutus lähikouluttajasta CMAS M1-kouluttajaksi
 • CMAS Advanced Nitrox Diver

Kouluttajille lähetetyssä kouluttajapostissa löytyy tietoa uudistuksista ja päivityksistä ja sen voit lukea täältä

Reccü2019-seminaari lauantaina 16.3. Helsingissä

Merkkaa kalenteriin! Reccü2019-seminaariin Helsingissä 16.3. on tulossa erinomainen kattaus sukellusturvallisuuden ja koulutuksen teemoja. Esiintyjäkaartissa on niin kotimaisia kuin ulkomaisia asiantuntijoita, mm. DANilta ja CMAS:lta. Lisätietoa päivitetään sukeltaja.fi Tapahtumakalenteriin järjestelyjen edetessä.

Yhdessä on kantava teemamme

Sukeltajaliitto on seurojen yhteenliittymä, joka tekee laaja-alaisesti asioita suomalaisen sukeltamisen eteen. Mitä suurempi joukko olemme, sitä enemmän meillä on mahdollisuuksia edistää harrastustamme. Hallitus haluaa muistuttaa, että Liiton toiminnassa suurin tulonlähde ovat jäsenmaksutuotot ja Liiton jäsenseurojen tulee ilmoittaa kaikki toiminnassaan mukana olevat jäsenet Liitolle ja suorittaa heistä sääntöjemme edellyttämä jäsenmaksuvelvoite. Vapaamatkustajia ei voida sallia ja jokaisen seuran tulee huolehtia siitä, että tältä osin asiat ovat kunnossa. Näin toiset sukellusseurat eivät joudu maksumiehiksi niiden osalta, jotka laistavat velvollisuuksissaan. 

Jokainen aktiiviharrastaja, joka antaa panostaan yhteiseksi hyödyksi, edistää Liiton tavoitteiden toteutumista. Aktiiveja tarvitaan niin seura- kuin liittotasonkin toiminnassa. Kiitos kaikille teille, jotka toimitte vapaaehtoistehtävissä seuroissanne ja Liiton tehtävissä ohjaajina, kouluttajina, valmentajina, tuomareina, tapahtumien järjestäjinä, johtokunnissa tai hallituksissa ja muissa luottamustehtävissä, liittokouluttajina, valiokuntatyössä, Vapepa-tehtävissä… Te olette Liiton tärkein voimavara! Tämän vuoden parhaat tullaan palkitsemaan Liiton kevätkokouksessa Kotkassa 6.4. ja tammikuun aikana pyydetään tekemään esityksiä palkittavista täällä lomakkeella.

Liitto kannustaa myös vapaaehtoisten aktiiviseen ja säännölliseen palkitsemiseen Liiton huomionosoituksin, tietoa ja hakemuslomakkeet löytyvät täältä

Seuraava hallituksen kokous järjestetään 12.1. Helsingissä.

Kiitokset aktiivisesta vuodesta, ja rauhallista ja rentouttavaa joulun aikaa!

 

Puheenjohtaja  Tero Lehtonen, tero.lehtonen at sukeltaja.fi

Toiminnanjohtaja Sari Nuotio, sari.nuotio at sukeltaja.fi


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita