Uutiset

Julkaistu 22.10.2018

Syyskokousuutisia

Sukeltajaliiton syyskokous pidettiin lauantaina 20.10.2018 Tampereella Pirkanmaan Pelastuslaitoksen keskuspaloasemalla. Syyskokousta isännöi 30-vuotisjuhlaansa viettävä Tampereen Palolaitoksen Sukeltajat ry.

Ennen virallista kokousta juhlistettiin kesällä räpyläuinnin maailmanmestaruuden 1500 metrin matkalla voittanutta Terhi Ikosta mitalikahveilla. Palomieskuoro Tulikukot esiintyi tilaisuudessa. Terhi Ikoselle luovutettiin Sukeltajaliiton hopeinen ansiomerkki ja hänen valmentajansa Antero Hammar ja Petri Tiitola vastaanottivat Liiton pronssiset ansiomerkit. Räpyläuinnin valmennustoiminnassa vuosikymmenet vaikuttanut Kalevi Turkka vastaanotti muistotaulun.

Eija Alaja Suomen Olympiakomiteasta ja Tuula Honkala Riihimäen Urheilusukeltajista kertoivat Tähtiseura- ohjelmasta ja Nokian Urheilusukeltajat ja Sukellusseura Simppu vastaanottivat Tähtimerkit. Liiton puheenjohtaja Tero Lehtonen kertoi ajankohtaisista asioista ja valotti Liittoon kuulumisen hyötyjä. Sukeltajaliitto on mukana Nenäpäivä-keräyksessä, ja kokousväestä otettiin Nenäpäivä-kuva. Viralliset kokousedustajat saivat Nenäpäivä-nenät mukaansa, ja seuroja kannustetaan olemaan aktiivisia ja hyödyntämään Nenäpäivää oman toimintansa markkinoinnissa ja hyvän jakamisessa.

Palkitsemisia

Palopäällikkö Jyrki Paunila ja Tampereen Palolaitoksen Sukeltajien puheenjohtaja Markku Savilahti jakoivat sukelluskouluttaja Erno Olkkoselle Sukeltajaliiton hänelle esittämän Suomen Palopäällystöliiton ansiomitalin hänen mittavista ansioistaan erityisesti Vapepa-sukellustoiminnassa ja sen kehittämisessä.

Sukeltajaliiton sukelluskalastusvaliokunnan puheenjohtajaa Antti Olinia muistettiin Liiton pronssisella ansiomerkillä.

Sukeltajaliiton ympäristöpalkinto jaettiin Turun perinteikkäälle Aurajoen puhdistustempaus sukeltaen -tapahtumalle. Palkintoa vastaanottamassa olivat tapahtuman puuhamies Jouko Moisala ja Miro Aarnio Aboa Aquanautsista.

Riku Verkkomäkeä muistettiin pitkästä työurasta Liiton tehtävissä. Hänellä tulee vuoden vaihteessa 20 vuotta täyteen Liiton palveluksessa.

Viralliset asiat

Kokous hyväksyi esityksen vuoden 2019 toimintasuunnitelmaksi ja talousarvioksi. Hallitukseen valittiin uusia jäseniä erovuoroisten tilalle seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Tero Lehtonen Hämeenlinnasta valittiin yksimielisesti jatkamaan Liiton puheenjohtajana; muita ehdokkaita ei ollut. Hallituksen jäseniksi valittiin Ari-Pekka Hakulinen Savonlinnasta (uusi), Kimmo Korja Jyväskylästä ja Tuomo Palevaara Riihimäeltä (uusi). Muita ehdokkaita ei ollut. Hallituksessa jatkavat kauden 2019 Jorma Thessler Rovaniemeltä, Susan Wallenius Hämeenlinnasta, Sami Järvinen Espoosta ja Jorma Poikolainen Hyvinkäältä.

Liiton tilintarkastajaksi tilikaudelle 2019 valittiin Hannu Sohlman, KHT Pricewaterhouse Coopers Oy ja varatilintarkastajiksi Pricewaterhouse Coopers Oy, tilintarkastusyhteisö. Liiton toiminnantarkastajaksi tilikaudelle 2019 valittiin Jyrki Lukkarinen ja varatoiminnantarkastajaksi Markku Leinonen.

Tulevat vuosikokoukset

Kokoukselle annettiin tiedoksi vuoden 2019 vuosikokousten ajankohdat. Kevätkokous pidetään Kotkassa Merikeskus Vellamossa 6.4.2019. Syyskokous pidetään Helsingissä 5.10. Sukellusseura H2O viettää tuolloin 40-vuotisjuhliaan ja isännöi kokousta.

Seuratuen haku alkaa

Seurojen edustajia muistutettiin, että Seuratuen hakuaika on tänä vuonna 12.11.–14.12. Seuroja kannustetaan olemaan aktiivisia ja olemaan yhteydessä Liiton toimistolle Heli Halavaan tai Mika Rautiaiseen, jotka ohjaavat seuroja hakemusten tekemisessä.

Kokous sai myös tiedon Liiton entisen puheenjohtajan Ilpo V. Salmen poismenosta. Ilpo V. Salmi toimi Liiton puheenjohtajana vuosina 1966-1971.

Kokouksen jälkeen paloaseman ruokalassa oli tarjolla lounasta ja kokousväki pääsi esittelykierrokselle paloasemalle sekä tutustumaan sen museoon. Tampereen Palolaitoksen Sukeltajat esitteli nuorisotoimintaansa paloaseman altaalla. Lämminhenkistä Tampereen Palolaitoksen Sukeltajien 30-vuotisjuhlaa vietettiin Kaupinojan saunalla, ja suurin osa vieraista uskaltautui kastautumaan myös 9-asteiseen järviveteen.


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita