Uutiset

Julkaistu 11.9.2018

Sukeltajaliiton hallitus tiedottaa

Sukeltajaliiton hallitus kokoontui 8.9. Helsingissä.

Liiton syyskokous Tampereella 20.10.

Liiton hallitus valmisteli syyskokousasioita. Liiton organisaatio tulee muuttumaan ensi vuoden alusta niin, että sukelluksen nykyiset kilpailulajien valiokunnat tulevat jatkossa toimimaan hallinnollisesti yhdessä. Tällä pyritään vahvistamaan yhteistä tekemistä ja keventämään hallintoa. Lajiryhmät toimivat itsenäisesti uuden valiokunnan sisällä. Yhteisöllisyys ja yhteistoiminta ovat ensi vuoden painopistealueita: yhdessä tekeminen on Liiton voimavara.

Ennen virallisia kokousasioita juhlistetaan heinäkuussa ensimmäisenä suomalaisena henkilökohtaisen räpyläuinnin maailmanmestaruuden voittanutta Terhi Ikosta mitalikahveilla ja jaetaan mm. Sukeltajaliiton ympäristöpalkinto. Urheilun ja liikunnan uusi seuratoiminnan laatuohjelma, Tähtiseuraohjelma, on esittelyssä. Tähtiseura-ohjelma auttaa seuroja kehittämään toimintaansa valitsemillaan osa-alueilla.

Syyskokousta isännöi 30 vuotta täyttävä Tampereen Palolaitoksen Sukeltajat, eli tervetuloa myös seuran juhlaan!

Ehdolle hallitusvaaliin

Liiton syyskokouksessa käydään hallitusvaali. Neljä hallituksen jäsentä on erovuorossa. Ehdollepanotoiminnalta saadun raportin perusteella toivotaan uusia henkilöitä mukaan hallitusvaaliin. Lisätietoja hallitustyöskentelystä antavat Liiton kevätkokouksessa valitut ehdollepanotoimikunnan jäsenet:

Kari Savolainen (pj), Joensuu kari.savolainen@sukeltaja.fi, p. 0500 760 858
Ilona Lindström, Uusikaupunki ilona.lindstrom@sukeltaja.fi, p. 050 386 0630
Jorma Thessler, Rovaniemi jorma.thessler@sukeltaja.fi, p. 0400 690 002
Susan Wallenius, Hämeenlinna susan.wallenius@sukeltaja.fi, p. 040 739 3971

Lomake ehdolle asettumista varten löytyy Materiaalipankista.

Uusi toimintamalli tulossa M3-koulutuksen järjestämiseen

Aktiivisia sukelluskouluttajia tarvitaan seuroissa. Hallitus hyväksyi laitesukellusvaliokunnan esityksen uudenlaisen ketterämmän ja paremmin alueelliseen tarpeeseen vastaavan toimintamallin käyttöönottamista M3-koulutuksen järjestämisessä. Laitesukellusvaliokunta tiedottaa asiasta tarkemmin syksyn kuluessa.

Jatkuvaa vaikuttamistyötä

Sukeltajaliitto tekee jatkuvaa vaikuttamistyötä. Sukeltajaliitto on elokuussa antanut Liikenne- ja viestintäministeriölle lausunnon hallituksen esityksestä uudeksi vesiliikennelaiksi, jossa Liitto otti kantaa esitettyihin kirjauksiin sukelluksen näkökulmasta.

Sukeltajaliitto on antanut myös Eurajoen kunnanhallitukselle lausunnon Suomen Ammattikalastajaliitto ry:n hakemuksesta vesiliikenteen kieltämiseksi Eurajoen kunnassa Lännennaulojen alueella. Suomessa on laaja jokamiehenoikeuksiin perustuva oikeus nauttia vesistöistä virkistyskäytössä ja tässä jälkimmäisessä lausunnossa Sukeltajaliitto ilmaisi huolensa suuntauksesta, että tätä oikeutta lähdettäisiin erilaisin paikallisin vesiliikennekielloin perusteettomasti rajoittamaan.

Porkkalan hylkypuisto avattiin

Porkkalan hylkypuiston avajaiset 3.9. oli suuri mediatapahtuma, ja puiston syntyminen on erinomainen esimerkki vapaaehtoistyön ja yhteistoiminnan voimasta. Suomessa sukeltamisen näkyvyys perinteisessä ja sosiaalisessa mediassa lisää kiinnostusta harrastuksen aloittamiseen. Sukeltajaliitto julkaisee syksyn aikana uuden interaktiivisen esitteen Suomessa sukeltamisen markkinoimiseksi. Myös Suomen parhaat sukelluskohteet -osio on lisätty sukeltaja.fi-sivuille. Kokoamme sinne esimerkkejä Suomen parhaista sukelluskohteista. Seuroilta ja sukeltajilta toivotaan lisää vinkkejä Suomen parhaita sukelluskohteista tällä lomakkeella. Suomisukelluksen monien mahdollisuuksien esille tuominen on meidän yhteinen etumme.

Seuraava hallituksen kokous järjestetään Skype-kokouksena 17.10.

Puheenjohtaja Tero Lehtonen, tero.lehtonen at sukeltaja.fi

Toiminnanjohtaja Sari Nuotio, sari.nuotio at sukeltaja.fi


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita