Uutiset

Julkaistu 5.6.2018

Sukeltajaliiton hallitus tiedottaa

Sukeltajaliiton hallitus piti skype-kokouksen 30.5. Liiton koulutustoiminnassa on käynnissä mittava uudistusprosessi ja samalla e-oppiminen tulee vahvasti mukaan koulutustoimintaan. Hallitus hyväksyi laitesukellusvaliokunnan esityksestä käyttöönotettavaksi 12 eri kurssin järjestämisohjeet. Uudet ohjeet  ovat nähtävissä Liiton sivujen materiaalipankissa, Lajikohtaiset dokumentit ja norppatoiminta -otsikon alta löytyvässä Laitesukellus-kansiossa.

Usealla uudistuneella kurssilla on jo käytössä e-oppimismateriaali, ja muidenkin osalta uusi materiaali on tulossa pilotointivaiheeseen lähiaikoina. CMAS-standardien käännöstyö ja e-oppimismateriaalien tuottaminen jatkuu edelleen, ja vuosien 2019 ja 2020 aikana Sukeltajaliitto tulee julkaisemaan useita CMAS-kursseja, joita ei ole aikaisemmin kuulunut Liiton koulutustarjontaan.

Ohje Vapepa-sukellustoimintaan

Sukeltajaliiton Vapepa-valiokunta on kuluvan kevään ajan valmistellut Liiton Vapepa-sukellustoiminnan ohjetta yhteistyössä Vapepan kanssa. Ohje yhtenäistää Sukeltajaliiton alaisten Vapepa-hälytysyhmien käytäntöjä ja selventää vaatimuksia. Liiton hallitus hyväksyi uuden Vapepa-sukellustoiminnan ohjeen ja samalla Liiton kurinpitosääntöön täydennettiin Vapepa-sukellustoimintaa koskevat kurinpitoasiat.

SM-kilpailut laitesukellustekniikassa tulevat taas

Valtakunnallisia laitesukelluksen tekniikkakilpailuja ei ole järjestetty useaan vuoteen, vaikka seuroissa pienempiä paikallisia halliralli-tapahtumia edelleen järjestetään. Sukeltajaliitto haluaa elvyttää laitesukellustekniikan kilpailuperinnettä ja lajin säännöt on nyt päivitetty. Pieksämäen Urheilusukeltajat on anonut Laitesukellustekniikan SM-kilpailujen järjestämistä syksyllä 2019 ja kisojen järjestämisoikeus on heille myönnetty. Lajia tullaan tekemään tutuksi ja toivotaan, että kisoihin saadaan hyvä joukko osallistujia eri seuroista.

Sukeltajat ympäristön asialla

Sukeltajaliiton hallitus tulee antamaan pyydetyn lausunnon Suomen Standardisoimisliitto SFS:lle uusiin kansainvälisiin ISO-standardiluonnoksiin ISO 21416 ja ISO 21417, jotka koskevat kestävää kehitystä ja ympäristöasioiden huomioonottamista sukellustoiminnassa. On positiivista, että sukellusala ja sukeltajat nähdään yhä vahvemmin kestävän kehityksen puolesta puhujina ja aktiivisina toimijoina puhtaamman ympäristön hyväksi tehtävässä toiminnassa. Sukeltajaliitto haluaa kannustaa seurojaan ja sukeltajiaan aktiiviseen ympäristötyöhön ja kiittää kaikkia niitä seuroja, jotka tekevät säännöllistä rantojen puhdistustyötä. Tulemme keräämään seuroilta tietoja toteutetusta ympäristön hyväksi tehdystä työstä, jotta pystymme myös paremmin osoittamaan toiminnan vaikuttavuutta. 

Liiton syyskokous Tampereella 20.10.

Tampereen Palolaitoksen Sukeltajat isännöi Liiton syyskokousta Tampereen Keskuspaloasemalla 20.10.2018 ja kutsuu samalla mukaan viettämään seuran 30-vuotisjuhlia. Syyskokoukseen osallistujat pääsevät myös opastetulle kierrokselle Keskuspaloasemalla. Syyskokouksessa hyväksytään mm. ensi vuoden toimintasuunnitelma ja budjetti ja käydään hallitusvaali. Ehdollepanotoimikuntaan voi olla yhteydessä, jos työskentely Liiton hallituksessa kiinnostaa. Hyviä aktiiveja hallitustyöskentelystä kiinnostuneita tarvitaan. 

Lisätietoja antavat Liiton kevätkokouksessa valitun ehdollepanotoimikunnan jäsenet, joihin voi ottaa yhteyttä täysin luottamuksellisesti:

Kari Savolainen (pj), Joensuu kari.savolainen@sukeltaja.fi, p. 0500 760 858
Ilona Lindström, Uusikaupunki ilona.lindstrom@sukeltaja.fi, p. 050 386 0630
Jorma Thessler, Rovaniemi jorma.thessler@sukeltaja.fi, p. 0400 690 002
Susan Wallenius, Hämeenlinna susan.wallenius@sukeltaja.fi, p. 040 739 3971

Ehdollepanolomake löytyy täältä.

Seuraava hallituksen kokous pidetään lauantaina 8.9.2018 Helsingissä, jolloin myös valiokuntien edustajat ja toimiston henkilökunta kokoontuvat hallituksen kanssa yhteiseen suunnittelukokoukseen. Liiton nykyisten kilpalajivaliokuntien edustajat kokoontuvat Helsingissä jo 26.6 valmistelemaan yhteistyön tiivistämistä jatkossa.

Yhteystiedot: Tero Lehtonen, puheenjohtaja, tero.lehtonen at sukeltaja.fi
Sari Nuotio, toiminnanjohtaja, sari.nuotio at sukeltaja.fi

 


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita