Uutiset

Julkaistu 16.4.2018

Kevätkokous- ja hallitusuutisia

Sukeltajaliiton kevätkokous pidettiin 14.4. Jyväskylässä. Kokousta isännöi 50-vuotisjuhlaansa viettävä Sammakot ry.

Osana kevätkokouspäivän ohjelmaa järjestettiin aamupäivällä suomisukellus-aiheinen workshop. Workshopissa käsiteltiin mm. Suomen parhaita sukelluskohteita, harrastusaktiivisuuden lisäämistä edistäviä keinoja sekä sukellusolosuhteiden edistämistä. Matti Eronen ja Ari-Pekka Hakulinen esittelivät sukellustoimintaa Montolan kaivoksessa.

Ensimmäistä kertaa Liiton kokousta oli mahdollisuus seurata internetin välityksellä, kun tilaisuus livestriimattiin. Tallenne on katsottavissa Liiton youtube-kanavalla 22.4. asti.

Ennen virallista kokousta Liiton puheenjohtaja Tero Lehtonen kertoi ajankohtaisista asioista. Koulutuspäällikkö Mika Rautiainen antoi tilannekatsauksen Liiton koulutusohjelman uudistuksista ja e-oppimisen kehittämistyöstä. Sukeltajaliiton CMAS-koulutuksen yleinen koulutusohje on uudistunut. Paljon uusia kursseja on työn alla, ja useiden eri kurssien järjestämisohjeiden päivittäminen on loppusuoralla. Tavoitteena on saada kymmenkunta kurssia hyväksyttyä käyttöön hallituksen kokouksessa toukokuussa.

Ennen kokousta palkittiin Sukeltajaliiton vuoden 2017 parhaat:
Vuoden sukeltaja Hannu Ahonen, Pietarsaaren Urheilusukeltajat Diving-80 ry
Vuoden seura Kotka Divers ry
Vuoden norppa Roope Jokivirta, Kotka Divers ry
Vuoden norppaohjaaja Olli Anttonen, Mikkelin Urheilusukeltajat ry
Vuoden norppaseura GummiWihta ry
Vuoden sukelluskouluttaja Jani Rautio, Imatran Urheilusukeltajat ry
Vuoden räpyläuimari Terhi Ikonen, Tampereen Urheilusukeltajat ry
Vuoden sukelluskalastaja Mikael Raitokari, Porin Urheilusukeltajat ry
Vuoden vapaasukeltaja Lauri Aalto, Cetus ry
Vuoden uppopalloilija Jim Holmbäck, Riihimäen Urheilusukeltajat ry, Urheilusukelluskerho Merisaukot ry

Liiton toiminnanjohtaja Sari Nuotio esitteli kokoukselle vuoden 2017 vuosikertomuksen ja puheenjohtaja Tero Lehtonen vuoden 2017 tilinpäätöksen. Tilinpäätös on 56 066 euroa ylijäämäinen. Tilintarkastajan ja toiminnantarkastajan lausunto esitettiin ja päätettiin tilinpäätöksen vahvistamisesta. Päätettiin tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä tilivelvollisille.

Kokouksessa päätettiin ensi vuoden jäsenmaksuista hallituksen esityksen mukaisesti. Jäsenmaksut pysyvät samalla tasolla kuin ovat tänä vuonna.
Vahvistetut vuoden 2019 jäsenmaksut ovat:

Jäsenyhdistykset
• aikuiset 27,00 euroa (2004 tai ennen syntyneet)
• norpat 13,50 euroa (2005-2012 syntyneet)
• kuutit 0 euroa (2013 tai sen jälkeen syntyneet)
• rinnakkaisjäsen (jäsen, josta Liitto saa yhden seuran kautta Liiton maksun, voi olla rinnakkaisjäsenenä muissa seuroissa) 0 euroa

Muut
• henkilöjäsenen jäsenmaksu 27,00 euroa
• tukijäsen 1000 euroa
• yhteisöjäsen 270 euroa

Kokouksessa päätettiin ehdollepanotoimikunnan asettamisesta ja sen kokoonpanosta. Ehdollepanotoimikunnan puheenjohtajaksi valittiin Kari Savolainen ja jäseniksi Ilona Lindström, Jorma Thessler ja Susan Wallenius. Toimikunta valtuutettiin täydentämään kokoonpanoaan sääntöjen sallimaan maksimäärään asti eli enintään kahdella henkilöllä.

Kokoukselle muistutettiin ilmoitusasiana, että tämän vuoden syyskokous järjestetään Tampereen Keskuspaloasemalla 20.10. Kokousta isännöi 30 vuotta täyttävä Tampereen Palolaitoksen Sukeltajat ry.

Virallisen kokouksen jälkeen kokousväki sai nähdä ja kuulla Sammakot ry:n ainutlaatuisesta projektista Miljoonasade-yhtyeen kanssa vuodelta 1995, kun yhtye toteutti konsertin uima-altaan pohjalla. Sammakot ry:n lämminhenkiseen iltajuhlaan osallistui pitkälle toistasataa henkilöä.

Liiton hallitus piti jo aiemmin viikolla skype-kokouksen, jossa se muun muassa hyväksyi Liiton uusiksi jäsenyhdistyksiksi Lahden Uimaseuran ja TopDive ry:n. Toivotamme heidät lämpimästi tervetulleiksi mukaan toimintaan! Turun NMKY puolestaan päätti jäsenyytensä Sukeltajaliitossa.

Liiton hallitus päätti myös lähteä työstämään uutta interaktiivista esitettä, joka tulee korvaamaan nykyisen Sukella suomalaiseen seikkailuun -esitteen. Sukeltajaliitto toimitti myös Opetus- ja kulttuuriministeriölle kannanoton osana käynnissä olevan liikuntapoliittisen selonteon valmistelua.

Lisätietoja

Tero Lehtonen, puheenjohtaja, tero.lehtonen at sukeltaja.fi

Sari Nuotio, toiminnanjohtaja, sari.nuotio at sukeltaja.fi


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita