Uutiset

Julkaistu 2.12.2014

Vuoden Sukelluskuvassa sukelletaan koivun keskellä

Sukelluskuvauksen SM-kilpailu 2014 on ratkennut. Vuoden Sukelluskuvaksi valittiin Mikko Saareilan kuva "Mutka pitkäks". 

Mutka pitkäks

Tuomaristo kommentoi voittajakuvaa: "Epätodellinen kuva. Tuoreen koivun lehtien heleys, siitepölyn luoma utuinen tausta ja pinnan sini luovat maalaukselliset puitteet kylmälle tekkisukeltajalle. Valtava sukellusmallin ja taustan välinen kontrasti. Teknisesti täydellinen kuva, luonnonvalon, salamavalon ja sukeltajan valon täydellinen balanssi, silmätkin on saatu valaistua." Mikko Saareila menestyi kilpailussa loistavasti keräten yhteensä kymmenen palkintoa tai kunniamainintaa.

Tuomareina toimivat Pekka Tuuri ja Petteri Viljakainen. Pekka Tuuri tunnetaan Suomen vesiluontoa esittelevistä kuvistaan ja Petteri Viljakainen laajakulmakuvistaan maailmalta.

Kilpailuun osallistui 182 vedenalaista kuvaa ja videota yhteensä 24 kuvaajalta. Sukelluskuvauksen SM-kilpailut järjestetään vuosittain, ja ne ovat avoimet Sukeltajaliitto ry:n jäsenille ja henkilöjäsenille. Kilpailussa on kahdeksan sarjaa, joihin voi osallistua vedenalaisilla tai sukellusaiheisilla kuvilla ja videoilla. Vuonna 2015 on Suomen vuoro järjestää Sukelluskuvauksen PM-kilpailut, joten erillistä SM-kilpailua ei järjestetä, vaan suomalaisten kuvaajien otosten joukosta valitaan Vuoden Sukelluskuva.

Tuloslista

Palkittuja kuvia voi katsella Kuvagalleriassa.

Onnittelut palkituille ja kiitokset kaikille osallistujille!


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita