Uutiset

Julkaistu 15.1.2018

Sukeltajaliiton hallitus tiedottaa

Sukeltajaliiton uusi hallitus aloitti toimintakautensa 13.1.2018 kokouksella puheenjohtajansa Tero Lehtosen johdolla. Hallitus valitsi keskuudestaan varapuheenjohtajiksi Sami Järvisen ja Pentti Hartikaisen. Hallitus vahvisti Liiton eri valiokuntien kokoonpanot ja liittokouluttajanimitykset vuodelle 2018. Päivitetyt tiedot löytyvät Liiton verkkosivuilta.


Sukeltajaliiton toiminta on kaikille avointa, ja toiminnassa keskeistä on vapaaehtoisten, aktiivisten ja asiantuntevien harrastajien osallistuminen eri tehtäviin. Sukelluksen eri osa-alueiden piiristä löytyy monenlaisia mielenkiintoisia tehtäviä. Täytä yhteystietolomake ja kerro osaamisestasi ja kiinnostuksen kohteistasi, niin otamme sinuun yhteyttä, tai katso, onko tehtäväpankissa auki juuri sellainen paikka, joka sinua kiinnostaa.

Hallituksen kokouksen ohessa järjestettiin valiokuntien edustajien ja Liiton toimiston henkilökunnan kanssa kokous, jossa tarkasteltiin mm. Liiton viestintää, Suomisukelluksen markkinointia ja sukelluksen kilpailulajien yhteistyön tiivistämistä.

Suomisukellus näkyväksi

Sukeltajaliitto tulee vuoden aikana tekemään suomalaista sukellusta vahvasti näkyväksi. Liitto tulee keräämään seuroilta standardoidulla lomakkeella tietoja heidän parhaista sukelluskohteistaan, ja Liiton sivuille kootaan parhaat sukelluskohteet Suomessa -osio. On tärkeää, että harrastuksesta kiinnostuneet löytävät helposti tietoa Suomessa sukeltamisesta. Sukelluksen tulee näkyä myös aiempaa paremmin muilla sivustoilla, joihin sukellustoiminta sopii, esimerkiksi erilaiset luontoliikuntaa esittelevät sivustot.

Seurojen toiminnan omaa näkyvyyttä voidaan edistää monin keinoin mm. sosiaalista mediaa hyödyntäen. Seurojen kannattaa muistaa hyödyntää Liiton tapahtumakalenteria omien tapahtumiensa markkinoinnissa ja kertoa aktiivisesti omasta toiminnastaan. Sukelluksen laaja positiivinen näkyvyys lisää kiinnostusta lajiin ja tuo uusia harrastajia mukaan toimintaan.

E-oppiminen lähtenyt hyvin liikkeelle

Seuroissa järjestettyjen peruskurssien määrä on kasvanut hieman edellisestä vuodesta ja e-oppiminen on otettu seuroissa hyvin vastaan. Laitesukellusvaliokunnan alla toimivaan materiaalityöryhmään on saatu vuoden aikana lisää vahvistusta ja uudistustyö jatkuu. Mikäli seuroilla on itsekuvaamaansa videomateriaalia tai kuvamateriaalia, jota se voisi luovuttaa hyödynnettäväksi koulutusmateriaaleihin e-oppimisympäristössä, pyydämme olemaan yhteydessä materiaaliryhmän vetäjään Pentti Hartikaiseen, pentti.hartikainen at sukeltaja.fi.

Biosukeltajat ry Liiton jäseneksi - Liiton henkilöjäsen määrä kasvussa

Sukeltajaliiton hallitus hyväksyi kokouksessaan Biosukeltajat ry:n Liiton jäseneksi ja toivottaa heidät tervetulleeksi takaisin Liiton toimintaan.

Liiton jäsenseurojen kokonaismäärä on pienentynyt viime vuosina, kun toimimattomia pieniä seuroja on lopetettu. Liiton henkilöjäsenten määrä sen sijaan on viimeisen vuoden aikana lähes kolminkertaistunut, eli henkilöjäsenyys on hyvä tapa pysyä Liiton toiminnan ja etujen piirissä, mikäli seura esimerkiksi lopettaa toimintansa eikä läheltä löydy sukellusseuraa. Henkilöjäsenyys voi toimia myös hyvänä ensiaskeleena tulla mukaan Liiton toiminnan piiriin ennen kuin itselle sopivin sukellusseura löytyy.

Sukeltajaliiton vuoden parhaiden palkitseminen

Sukeltajaliiton toiminnan piirissä on paljon laadukasta toimintaa ja hienoja onnistumisia eri toiminnan osa-alueilla. Liiton kevätkokouksessa Jyväskylässä 14.4. tullaan taas palkitsemaan vuoden parhaat ja Liiton hallitus pyytää tekemään esityksiä palkittavista. Esityksen voi tehdä kuka tahansa, eli esityksen ei tarvitse olla seuran virallinen esitys. Kaikki esitykset tulee perustella huolella. Ehdotuksia otetaan vastaan 31.1.2018 asti ja ehdotuksen voi tehdä täällä.

Suomisukellus-workshop, kevätkokous ja Sammakot ry:n 50-vuotisjuhla Jyväskylässä 14.4.2018

Suomisukeltamisen edistäminen on Liiton ja seurojen yhteinen asia. Työstetään yhdessä, miten asioita voidaan tehdä paremmin. Kevätkokouksen jälkeen juhlitaan 50-vuotiasta Sammakot ry:tä. Nyt on monta hyvää syytä lähteä Jyväskylään 14.4., varaathan ajankohdan kalenteriisi.

Ennakkoilmoittautumalla Liiton tapahtumakalenterissa 14.3. mennessä Liitto maksaa workshopiin ja kevätkokoukseen osallistuvalle seuran viralliselle kokousedustajalle matkakustannukset VR:n mukaan. Lisätietoja kalenterissa.

Toimisto muuttaa

Liiton toimisto muuttaa 25.1. Helsingin Pitäjänmäelle. Uusi osoitteemme on Valimotie 10, 00380 Helsinki.

Seuraava hallituksen kokous pidetään 24.2.2018 Liiton uusissa toimitiloissa.

Yhteystiedot: Tero Lehtonen, puheenjohtaja, tero.lehtonen at sukeltaja.fi
Sari Nuotio, toiminnanjohtaja, sari.nuotio at sukeltaja.fi

 

 


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita