Uutiset

Julkaistu 7.2.2014

Sukellusonnettomuus Norjassa

Tiedote 7.2.2014: Laitesukellus- ja turvallisuusvaliokunta, onnettomuustutkintatyöryhmä

Kaksi suomalaissukeltajaa menehtynyt Norjassa

Sukeltajaliitto ry on 7.2.2014 vastaanottanut uutisen, jonka mukaan kaksi suomalaissukeltajaa on menehtynyt Norjassa. Menehtyneiden lisäksi kolme muuta suomalaista on loukkaantunut ja he ovat saaneet hoitoa. Tietolähteenä on Norjan poliisi, joka vahvisti tiedot Suomen Ulkoministeriölle. Norjan poliisi tutkii tapausta.

Paikallislähteiden mukaan suomalaisryhmä oli sukeltamassa Pohjois-Norjassa lähellä Mo-i-Ranan kaupunkia sijaitsevassa Plurdalenin vedenalaisessa luolastossa. Luolasto on suosittu sukelluskohde pohjoismaisten sukeltajien keskuudessa. Luolasto on jopa 2600 metrin pituinen, ja sen alkuosa etenkin tarjoaa helpompaa kohdetta luolasukeltajille.

Sukeltajat olivat kokeneita ja koulutettuja luolasukeltajia ja he olivat sukeltaneet kohteessa ennenkin. Tapahtumien kulusta tiedotetaan lisätietojen varmistuttua.

Sukeltajaliiton Laitesukellus- ja turvallisuusvaliokunnan nimitetty onnettomuustutkintatyöryhmä pyrkii keräämään ja analysoimaan tietoja Suomessa ja suomalaisille tapahtuneista sukellusonnettomuuksista. Suomessa tapahtuu keskimäärin 2.4 laitesukelluskuolemaa vuosittain (viimeisen 20 vuoden otos), noin 40'000 harrastajaa kohden. Onnettomuuksien tiedot kerätään poliisin toimesta ja toimitetaan omaisille. Sukeltajaliitto tilastoi näitä tietoja saamiensa vapaaehtoisraporttien pohjalta. Tietoja kerätään valistustyöhön sekä koulutuksen kehittämiseen, ja yhteistyötä tehdään muiden pohjoismaisten sukellusjärjestöjen kanssa.

 


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita