Sve | En | Ru

22.8.2022 tapahtumat

Takaisin veteen -koulutus

Aika: 22.8 - 30.9.2022
Paikka: Jyväskylä
Järjestäjä: Jyväskylän Delfiinit ry
Vastuukouluttaja: Tero Raisio
Kuvaus:
Lisätieto: Kurssin ohjelma
 
 

CMAS One Star Diver -kurssi

Aika: 22.8 - 9.10.2022
Paikka: Hämeenlinna
Järjestäjä: Hämeenlinnan Sukeltajat ry
Vastuukouluttaja: Jouni Pesonen
Kuvaus:

HÄMEENLINNAN SUKELTAJAT RY

 Laitesukelluksen peruskurssin kurssisuunnitelma 2022 syksy

 

Pääsyvaatimukset kurssille: ikä 12 vuotta ennen kurssin alkua, normaali terveys, uimataito vähintään 200m:n tai perusvälineillä 300m. Alaikäisellä kurssilaisella oltava, huoltajan kirjallinen suostumus. Oppilas, joka on täyttänyt 12 vuotta, mutta ei vielä 14 vuotta, suorittaa kurssin CMAS Children Diving Gold -kurssina. Häntä koskevat seuraavat lisävaatimukset:

 

  • Lääkärintodistus laitesukelluskelpoisuudesta. Pelkkä terveysselvitys ei riitä.
  • Oppilaan tulee kyetä uimaan lisäksi vähintään 25 metriä ilman apuvälineitä, jos uimanäyte on annettu perusvälineillä.

 

Koulutus koostuu teoriaosuudesta, joka suoritetaan Sukeltajaliiton sähköisessä Dyykki oppimisympäristössä netissä, jossa myös teoriakoe suoritetaan, ja allasharjoituksista, sekä neljästä avovesisukelluksesta. Kaikessa koulutuksessa noudatetaan korostetusti Sukeltajaliiton turvamääräyksiä ja koulutuksesta annettuja ohjeita. Kurssille osallistuvat saavat ne tiedot ja taidot, joita he tarvitsevat sukeltaakseen turvallisesti suoranoususukelluksilla enintään 15 - 20 metrin syvyyteen. CMAS Children Diving Gold max. 10m ja max. sukellusaika 25min.

 

Koulutus on Sukeltajaliitto ry:n koulutusohjelman mukainen. Koulutus koostuu teoria- ja allaskoulutuksesta sekä avovesikoulutuksesta, joka on allaskoulutuksen jälkeen. Teoriaosuudessa liittyy jokaiseen itseopiskelumateriaalin lukuun harjoituskoe, jossa testataan luetun teoria-aiheen ymmärtämistä. Allas- ja avovesikoulutuksessa oppiminen todetaan jatkuvan seurannan periaatteella.

 

Suoritettuaan kurssin hyväksyttävästi oppilas saa kansainvälinen CMAS* sukeltajakortin ja 12-13-vuotiaalle myönnetään kansainvälinen CMAS Children Diving Gold -kortti. Seuran koulutusvastaava voi päivittää CMAS Children Diving Gold -kortin CMAS*-korttiin, kun sukeltaja on täyttänyt 14 vuotta ja on tehnyt vähintään yhden sukelluksen 15-20 metrin syvyyteen lähikouluttajan tai CMAS-kouluttajan suorassa valvonnassa.

 

Kurssin hinta on 410 €, joka maksetaan kolmessa erässä kurssin kuluessa. Kurssimaksu sisältää kurssin lisäksi myös Hämeenlinnan Sukeltajien jäsenmaksun loppuvuodelle 2022. Muita mahdollisia kuluja ovat mahdollinen sukeltajan vakuutuus.

 

Kurssilaisen on itse hankittava allasharjoituksiin perusvälineet eli maski, snorkkeli ja räpylät sekä avovesiin märkäpuku, tossut ja hanskat tai kuivapuku. Kurssilla annetaan opastusta hankintoihin.

 

Kurssi on suoritettava hyväksytysti 12 kuukauden kuluessa kurssin aloituksesta. Jos kurssin valmistuminen viivästyy oppilaasta johtuvista syistä, on kurssin järjestäjällä oikeus periä erikseen järjestettävistä harjoituskerroista ylimääräinen maksu.

 

Kurssin vastuukouluttajana toimii:

Jouni Pesonen, CMAS FIN F00 M1 22000008 Instructor

p. 050 - 395 1327

Ja

Sanna Siltanen, CMAS FIN F00 M1 22000010 Instructor

p. 044 - 3534056

Lisätieto: Kurssin ohjelma
Ilmoittaudu kurssille