Sve | En | Ru

CMAS Two Star Diver -kurssi

Aika: 5.9.-22.9.2024
Paikka: Helsinki
Järjestäjä: Sukellusseura H2O ry
Vastuukouluttaja:Sanna Paukku
Kuvaus:

Laitesukelluksen jatkokurssi

Sukellusseura H2O ry järjestää syyskuussa 2024 laitesukelluksen jatkokurssin (CMAS Two Star Diver) Sukeltajaliitto ry:n järjestämisohjeen mukaisesti.

CMAS Two Star Diver -kurssin tavoitteena on kehittää edelleen CMAS One Star Diver -kurssilla opittuja laitesukelluksen perustaitoja ja perehdyttää sukeltaja edistyneempiin laitesukellustaitoihin, kuten keskisyvien sukellusten tekemiseen, vedenalaiseen suunnistukseen, sukeltamiseen pimeissä olosuhteissa, jne.

Kurssin hyväksytysti läpäisseellä sukeltajalla on valmiudet 20-30 metrin syvyysalueella sukeltamiseen pienimmällä mahdollisella riskitasolla.

Kurssiin osallistumisen ennakkovaatimukset

  • CMAS One Star Diver -kortti, tai vastaava toisen kansainvälisesti hyväksytyn sukelluskoulutusjärjestön myöntämä, ISO 24801-2 (Autonomous Diver ) -standardin vaatimukset täyttävä kortti.
  • Osallistujan on oltava vähintään 15 vuotta täyttänyt. Mikäli osallistuja on alaikäinen, tarvitaan huoltajan kirjallinen lupa kurssille osallistumiseen.
  • Lääketieteellinen sukelluskelpoisuus, joka on todettu joko terveysselvityslomakkeella tai sukeltajan lääkärintodistuksella.
  • Kurssille osallistujalla tulee olla ennen kurssin alkamista sukelluspäiväkirjaan kirjattuna vähintään 10 avovesisukellusta, jotka on tehty 10-20 metrin syvyysalueelle.
  • Tämän kurssin kohderyhmänä ovat Sukelluseura H2O:n jäsenet. (Tarvittaessa ennen kurssille ilmoittautumista voi hakea H2O:n jäsenyyttä lähettämällä seuran nettisivuilla h2ory.fi olevien ohjeiden mukaan jäsenhakemuslomakkeen, ja vahvistuksen saatuaan maksaa seuran jäsenmaksun. H2O:n jäsenmaksu koko vuodelle 2024 on 100€ ja elo-joulukuussa liittyneille jäsenille 50€. Jäsenmaksun voi maksaa kokonaan tai osittain liikuntaedulla, Eazybreak, Edenred, ePassi ja Smartum.)

Kurssiohjelma

Kurssi alkaa 5.9.2024 klo 18-20.30 tapaamisella ja kurssin esittelyllä seuran tiloissa Helsingissä Vellikellontie 4.

Kurssin allasharjoitus järjestetään tiistaina 10.9.2024 klo 19.30-22.30 (allasaika 20.30-22) Helsingin urheilutalon uima-altaassa (Helsinginkatu 25, Helsinki).

 Avovesisukellukset suoritetaan viikonloppuna 20.-22.9.2024 H2O:n Deko-aluksella. Dekon kotisatama on Herttoniemessä, josta merelle lähdetään perjantaina klo 18 ja palataan takaisin satamaan sunnuntaina noin klo 20.

Hinta ja kurssin sisältö

Kurssin hinta on 275€. Osallistumismaksun voi maksaa kokonaan tai osittain liikuntaedulla (Eazybreak, Edenred, ePassi ja Smartum).

Kurssi sisältää:

  • Teoriaopetuksen, oppimateriaalin (e-oppimisjärjestelmässä) ja teoriakokeen
  • Kurssiohjelman mukaisen allasopetuksen
  • Kurssiohjelman mukaiset avovesisukellukset
  • Kurssin avovesiviikonlopun reissumaksun ja ilmatäytöt sukellusseuran Deko-aluksella  
  • Kurssin hyväksytysti läpäisseelle oppilaalle myönnetään CMAS Two Star Diver -kortti

Muuta huomioitavaa

Kurssiin ei sisälly sukellusvarusteita. Kurssilaisella tulee olla kurssilla käytettäväksi täydellinen avovesivarustus. On hyvä huomioida etukäteen, että kurssin harjoitteissa tarvitaan myös merkkipoijua sekä yösukellusta ja keskisyvää sukellusta varten sukellusvalaisimia.

Kurssin hintaan sisältyy avovesiviikonloppuna Deko-reissun hinta, mutta viikonlopun ruokailut (40€) laskutetaan kurssilaisilta erikseen.

Mikäli oppilas on estynyt osallistumasta kurssiohjelman mukaisille harjoituskerroille, tai mikäli kaikkia kurssin järjestämisohjeessa esitettyjä kriteereitä kurssin hyväksyttyyn suorittamiseen ei ole kurssiin sisältyvien harjoituskertojen aikana saavutettu ja oppilas tarvitsee lisäharjoitusta, on Sukellusseura H2O:lla oikeus periä oppilaalta lisäveloitus ylimääräisten harjoitusten järjestämisen kustannuksista. Lisäveloitus on 35€/allasharjoituskerta ja 50€/avovesipäivä.

Ilmoittautuminen

Kurssille ilmoittaudutaan sukeltaja.fi -sivuston tapahtumakalenterin kautta, ilmoittautumislinkki löytyy tämän sivun alareunasta.

Ilmoittautumisen jälkeen suoritetaan 100€:n ennakkomaksu Sukellusseura H2O:n tilille FI09 5723 0220 5079 12 (OP), maksettaessa käytetään viitettä 31118. Tai tarvittaessa voit pyytää vastuukouluttajalta ohjeet liikuntaedulla maksamiseen.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 20.8.2024. Paikkoja kurssille on rajatusti. Paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätietoja

Kurssin vastuukouluttajana toimii Sanna Paukku (CMAS M2)
050 363 0502, sanna.paukku@h2ory.fi

  Kurssin ohjelma
Ilmoittaudu kurssille