Sve | En

NAS Intro - meriarkeologian peruskurssi

Aika: 9.11.2019
Paikka: Helsinki
Järjestäjä: Suomen Meriarkeologinen Seura Ry
Kuvaus:

Suomen Meriarkeologinen Seura ja Sukeltajaliitto järjestävät NAS-intro peruskurssin meriarkeologiasta kiinnostuneille.

Aika: lauantai 9.11.2019 klo 9-17

Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki.  Skype-osallistuminen on myös mahdollista, mikäli asut kauempana, etkä pääse Helsinkiin.

HUOM: jos kävit NAS part 1 -kurssin keväällä, mutta et ole käynyt Intro-kurssia, et saa NAS-korttia, ennen kuin tämäkin kurssi on suoritettu!

Hinta: kurssin hinta on Meriarkeologisen seuran jäsenille 50€ ja muille 80€, joka sisältää seuran liittymismaksun 10€ ja jäsenmaksun 2019 20 €.

NAS eli Nautical Archaeological Society on Englannista lähtöisin oleva, maailman johtava meriarkeologian koulutusjärjestö, jota Suomessa edustaa Suomen Meriarkeologinen Seura. NAS-kurssit ja -tutkinnot muodostavat nousujohteisen koulutusjärjestelmään, jonka suorittajilla on mahdollisuus osallistua meriarkeologisille kaivauksille niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

NAS Intro-kurssin tarkoituksena on tutustuttaa osallistujat meriarkeologian perusteisiin, yleisimpiin menetelmiin sekä siihen liittyvään lainsäädäntöön. Jokainen kurssin hyväksytysti suorittanut saa Nautical Archaeology Societyn kortin todisteeksi suoritetusta intro-kurssista.

Kurssille mahtuu noin 20 osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kurssin ohjelma:

09.00 Osallistujien rekisteröinti, johdanto päivän ohjelmaan ja SMAS:n toiminnan ja NAS koulutusjärjestelmän esittely

10.00 Vedenalaista kulttuuriperintöämme säätelevä lainsäädäntö ja viranomaiskäytännöt

11.30 Lounastauko

12.30 Yleisesittely arkeologiasta tieteenalana ja siitä miten vedenalainen arkeologia ja meri-arkeologia toimivat sen osa-alueina

13.30 Erilaiset kohdetyypit meriarkeologiassa (hylyt, väyläesteet, laiturirakenteet, ym) sekä ajoituksessa käytettävät perusmenetelmät

14.30 Kahvitauko

14.45 Tunnetuimpien meriarkeologisten kohteidemme esittelyä

15:15 Vedenalaisarkeologisten kohteiden dokumentoinnissa käytettävät perustekniikat

16.30 Opitun varmentaminen ja yhteenveto kurssista

17.00 Kurssin päättäminen

Opetuksesta vastaa Suomen NAS senior tutor, meriarkeologi Kalle Virtanen. Opettajina toimivat mm. intendentti Maija Matikka Museovirastosta sekä Suomen Meriarkeologisen Seuran asiantuntijat.

Tapahtumaan ilmoittautuminen 6.11. mennessä Suomen Meriarkeologisen Seuran verkkosivuilla