Sve | En | Ru

13.3.2024 tapahtumat

Taltioi pinnan alta- ideawebinaari

Aika: 13.3.2024
Paikka: Helsinki
Järjestäjä: Sukeltajaliitto Ry
Kuvaus:

Lasten ja nuorten ohjaajille tarkoitettu webinaari keskittyy tällä kertaa vedenalaiseen valokuvaamiseen. Illan aikana pohditaan mitä erityistä tulee ottaa huomioon, kun kuvataan lasten ja nuorten toiminnassa ja mitä valokuvaamisen tekniikoita voidaan opettaa. Webinaari alkaa kello 18 ja kestää noin 1,5t. Webinaari on ilmainen.  

Illan alustaa nuorisovaliokunnan pj Irene Savolainen, joka on vuodesta 2008 lähtien opettanut omia ryhmän lapsia ja nuoria valokuvaamaan veden alla. Ja hänet on juuri palkittu Kordelin säätiön palkinnolla tästä mittavasta työstä. Vedenalaisesta videokuvauksesta puhuu Jaakko Ala-Hiiro, joka on pitkään tehnyt tätä seuratoiminnassa ja omana harrastuksena.

Esityksessä nähdään paljon kuvia. Webinaaria ei tallenneta.

Ilmoittautuminen on toivottavaa. Linkki webinaariin.

Lisätieto: Ilmoittaudu tapahtumaan
 
 

CMAS Advanced Nitrox Diver -kurssi

Aika: 13.3 - 31.10.2024
Paikka: Salo
Järjestäjä: Sukellusseura Simppu ry
Vastuukouluttaja: Mika Böös
Kuvaus:

Sukellusseura Simppu järjestää Sukeltajaliiton koulutusohjelman mukaisen Advanced Nitrox Diver - kurssin. Kurssin vastuukouluttajana toimii Mika Böös.

Kurssin läpäistyään oppilas:
• Osaa määritellä nitroksin ja hapen käyttöön liittyvät hyödyt ja haitat
• Kykenee kertomaan enemmän kuin 40 % happea sisältävällä hengityskaasulla tehtyihin sukelluksiin liittyvän fysiologian
• Kykenee määrittelemään varusteet, joita voi käyttää enemmän kuin 40 % happea sisältävällä hengityskaasulla tehtävissä sukelluksissa.
• Kykenee laatimaan sukellussuunnitelman ja varasuunnitelman sukelluksille, joissa käytetään yhtä etappikaasua.
• Ymmärtää enemmän kuin 40 % happea sisältävälle hengityskaasulle tarkoitettujen varusteiden käytön ja pystyy myös käytännössä näyttämään oikean käyttötavan

CMAS Advanced Nitrox Diver –kurssi ei anna lisää valmiuksia sukellussyvyyden suhteen. CMAS Advanced Nitrox Diver -koulutettu sukeltaja voi tehdä sellaisia sukelluksia, joihin hän on erikseen suorittanut asianmukaiset kurssit, mutta hyödyntäen CMAS Advanced Nitrox Diver –kurssilla oppimiaan etappikaasujen käyttötaitojaan.

Kurssille osallistumisen ennakkovaatimukset

CMAS Advanced Nitrox Diver -kurssin osallistujan on oltava vähintään 16 vuotta täyttänyt. Yläikärajaa ei ole. Oppilaalla on oltava:
• Voimassaoleva Sukeltajaliiton jäsenseuran jäsenyys tai Liiton henkilöjäsenyys, tai hänet on rekisteröity Liittoon Liiton yhteisöjäsenen kautta.
• CMAS Two Star Diver -kortti, tai vastaavan tasoinen toisen kansainvälisesti hyväksytyn sukelluskoulutusjärjestön myöntämä kortti.
• CMAS Nitrox Diver -kortti, tai vastaava toisen kansainvälisesti hyväksytyn sukelluskoulutusjärjestön myöntämä, ISO 11107 (Requirements for Training Programmes on Enriched Air Nitrox (EAN) Diving) -standardin vaatimukset täyttävä kortti.
• Vähintään 30 kirjattua sukellusta, joista vähintään 10 on nitroksisukelluksia.
• Lääketieteellinen sukelluskelpoisuus, joka on todettu joko terveysselvityslomakkeella tai sukeltajan lääkärintodistuksella.
• Huoltajan kirjallinen lupa, mikäli oppilas on alaikäinen

 

Kurssilla käytettävät varusteet::
Kurssilla käytetään kahdennettua varustekokoonpanoa, joka on sen mukainen mitä opetetaan CMAS Technical Skills tai CMAS Sidemount Diver -kursseilla.
Happiyhteensopiva säiliö dekompressiokaasujen käyttöön.

 

 

Lisätieto: Kurssin ohjelma
Ilmoittaudu kurssille