Sve | En | Ru

19.2.2024 tapahtumat

CMAS One Star Diver -kurssi

Aika: 19.2 - 2.6.2024
Paikka: Hämeenlinna
Järjestäjä: Hämeenlinnan Sukeltajat ry
Vastuukouluttaja: Akseli Elomaa
Kuvaus:

Kurssi alkaa infotilaisuudella 19.2.2024 klo 18:00 Hämeenlinnan uimahallilla.

Pääsyvaatimukset kurssille: ikä 12 vuotta ennen kurssin alkua, normaali terveys, uimataito vähintään 200m tai perusvälineillä 300m. Alaikäisellä kurssilaisella oltava huoltajan kirjallinen suostumus. Oppilas, joka on täyttänyt 12 vuotta, mutta ei vielä 14 vuotta, suorittaa kurssin CMAS Children Diving Gold -kurssina. Häntä koskevat seuraavat lisävaatimukset:

  • Lääkärintodistus laitesukelluskelpoisuudesta. Pelkkä terveysselvitys ei riitä.
  • Oppilaan tulee kyetä uimaan lisäksi vähintään 25 metriä ilman apuvälineitä, jos uimanäyte on annettu perusvälineillä.

Koulutus koostuu teoriaosuudesta, joka suoritetaan Sukeltajaliiton sähköisessä Dyykki oppimisympäristössä netissä ja allasharjoituksista, sekä neljästä avovesisukelluksesta. Kaikessa koulutuksessa noudatetaan korostetusti Sukeltajaliiton turvamääräyksiä ja koulutuksesta annettuja ohjeita. Kurssille osallistuvat saavat ne tiedot ja taidot, joita he tarvitsevat sukeltaakseen turvallisesti suoranoususukelluksilla enintään 20 metrin syvyyteen. CMAS Children Diving Gold max. 10m ja max. sukellusaika 25min.

Koulutus on Sukeltajaliitto ry:n koulutusohjelman mukainen. Koulutus koostuu teoria- ja allaskoulutuksesta sekä avovesikoulutuksesta, joka on allaskoulutuksen jälkeen. Teoriaosuudessa liittyy jokaiseen itseopiskelumateriaalin lukuun harjoituskoe, jossa testataan luetun teoria-aiheen ymmärtämistä. Allas- ja avovesikoulutuksessa oppiminen todetaan jatkuvan seurannan periaatteella.

Suoritettuaan kurssin hyväksyttävästi oppilas saa kansainvälinen CMAS* sukeltajakortin ja 12-13-vuotiaalle myönnetään kansainvälinen CMAS Children Diving Gold -kortti. Seuran koulutusvastaava voi päivittää CMAS Children Diving Gold -kortin CMAS*-korttiin, kun sukeltaja on täyttänyt 14 vuotta ja on tehnyt vähintään yhden sukelluksen 15-20 metrin syvyyteen lähikouluttajan tai CMAS-kouluttajan suorassa valvonnassa.

Kurssin hinta on 410 €, joka maksetaan kolmessa erässä kurssin kuluessa. Kurssimaksu sisältää kurssin lisäksi myös Hämeenlinnan Sukeltajien jäsenmaksun loppuvuodelle 2024. Muita mahdollisia kuluja ovat sukeltajan vakuutuus sekä matkakulut ja loppuleirin osalta majoituskulut.

Kurssilaisen on itse hankittava allasharjoituksiin perusvälineet eli maski, snorkkeli ja räpylät sekä avovesiin märkäpuku, tossut ja hanskat tai kuivapuku. Kurssilla annetaan opastusta hankintoihin.

Kurssi on suoritettava hyväksytysti 12 kuukauden kuluessa kurssin aloituksesta. Jos kurssin valmistuminen viivästyy oppilaasta johtuvista syistä, on kurssin järjestäjällä oikeus periä erikseen järjestettävistä harjoituskerroista ylimääräinen maksu.

Lisätieto: Kurssin ohjelma
Ilmoittaudu kurssille
 
 

CMAS One Star Diver English -kurssi

Aika: 19.2 - 31.5.2024
Paikka: Hämeenlinna
Järjestäjä: Hämeenlinnan Sukeltajat ry
Vastuukouluttaja: Tero Lehtonen
Kuvaus:

CMAS One Star Diver course starts on 19th of Feb 2024 at 6 PM on the swimming hall of Hämeenlinna.

Uimarinkatu 14
13100 Hämeenlinna

Google maps: https://maps.app.goo.gl/nnKSg4PRZ2WtxRb19

Course fee is 410 €

The course schedule will be published on Hämeenlinnan Sukeltajat web -site (www.hameenlinnansukeltajat.fi) before the first meeting.

More information: Tero Lehtonen, tero.lehtonen@sukeltaja.fi

Lisätieto: Kurssin ohjelma
Ilmoittaudu kurssille
 
 

CMAS Ice Diver -kurssi

Aika: 19.2 - 11.3.2024
Paikka: Salo
Järjestäjä: Sukellusseura Simppu ry
Vastuukouluttaja: Tea Montell
Kuvaus:

CMAS Ice Diver -kurssin tavoitteena on perehdyttää jatkokoulutetut sukeltajat jääsukelluksen teoriaan ja käytäntöihin. CMAS Ice Diver -kortitetulla sukeltajalla on tiedot ja taidot, jotka mahdollistavat turvallisten jääsukellusten suunnittelun ja toteutuksen vastaavantasoisen tai paremmin koulutetun sukeltajan sukellusparina.

 

Kussille osallistujan on oltava vähintään 15 vuotta täyttänyt. Yläikärajaa ei ole. Hänellä on oltava:

* Voimassa oleva Sukeltajaliiton jäsenseuran jäsenyys tai Liiton henkilöjäsenyys, tai hänet on rekisteröity Liittoon Liiton yhteisöjäsenen kautta.

* CMAS Two Star Diver -kortti, tai vastaava toisen kansainvälisesti hyväksytyn sukelluskoulutusjärjestön myöntämä jatkokurssitasoinen kortti

* Vähintään 50 kirjattua sukellusta, joista vähintään 20 on suoritettu CMAS Two Star Diver -kortituksen jälkeen

* Lääketieteellinen sukelluskelpoisuus, joka on todettu joko terveysselvityslomakkeella tai sukeltajan lääkärintodistuksella

* Huoltajan kirjallinen lupa, mikäli oppilas on alaikäinen

 

Kurssin hinta sukeltajaliiton jäsenille 170 €.

Lisätieto: Kurssin ohjelma
Ilmoittaudu kurssille
 
 

CMAS Dry Suit Diver -kurssi

Aika: 19.2 - 7.6.2024
Paikka: Hämeenlinna
Järjestäjä: Hämeenlinnan Sukeltajat ry
Vastuukouluttaja: Antti Koivula
Kuvaus:

Sähköpostilla ilmoittautuessa, muista ilmoittaa nimesi, syntymäaikasi, yhteystietosi ja seura jossa olet jäsenenä.


Kurssilla annetaan ne tiedot ja taidot, jotka laitesukeltaja tarvitsee voidakseen sukeltaa kuivapuvulla. Kuivapukukurssilla pääpaino on kuivapuvun käytön opettelussa. Lisäksi käydään läpi huomioitavia asioita kuivapuvun hankkimisessa ja säilyttämisessä.


Kurssiin sisältyy:
- Dyykki-e-oppimismateriaali
- yksi lähiopetustunti jossa käydään läpi Dyykki-materiaalista esiin tulleita kysymyksiä ja sen jälkeen kuivapuvusta yleisiä asioita käytännössä.
- kokeen suorituksen jälkeen 1 allaskerta, jossa käytään läpi erilasia taitoharjoitteita
- 1 avovesisukellus

Oppilaalla tulee olla kuivapuku käytössä allas- ja avovesisukellusten aikana. 

Kurssin hinta 80€

CMAS Dry Suit Diver -kurssin osallistujan on oltava vähintään 14 vuotta ja hänellä on oltava:
- Voimassaoleva Sukeltajaliiton jäsenseuran jäsenyys tai Liiton henkilöjäsenyys, tai hänet on rekisteröity Liittoon Liiton yhteisöjäsenen kautta.

- Joko oppilaana CMAS One Star Diver -kurssilla, jonka yhteydessä järjestetään samaan aikaan myös CMAS Dry Suit Diver -kurssi,

- tai CMAS One Star Diver -kortti, tai vastaava toisen kansainvälisesti hyväksytyn sukelluskoulutusjärjestön myöntämä, ISO 24801-2 (Autonomous Diver ) -standardin vaatimukset täyttävä kortti.

- Lääketieteellinen sukelluskelpoisuus, joka on todettu joko terveysselvityslomakkeella tai sukeltajan lääkärintodistuksella.

Huoltajan kirjallinen lupa, mikäli oppilas on alaikäinen.

Lisätieto: Kurssin ohjelma
Ilmoittaudu kurssille