Sve | En | Ru

5.9.2023 tapahtumat

Laitesukelluskokeilu

Aika: 5.9.2023
Paikka: Helsinki
Järjestäjä: Sukellusseura H2O ry
Vastuukouluttaja: Maunu Suttinen
Kuvaus:

LAITESUKELLUSKOKEILU 5.9.2023 KLO 19:00 – 22.00 HELSINGINKADUN UIMAHALLILLA

Laitesukelluskokeilu on hyvä ja turvallinen tapa tutustua sukellukseen. Kokeilemalla selviää, tuntuuko laji omalta ja herääkö kiinnostus varsinaiselle laitesukelluskurssille osallistumiseen.

Laitesukelluskokeilu ei anna valmiuksia itsenäiseen laitesukelluksen harrastamiseen, vaan sitä varten on suoritettava laitesukelluksen peruskurssi.

Kuka järjestää?

Laitesukelluskokeilun järjestää Sukellusseura H2O ry, vastuukouluttajana toimii Maunu Suttinen.

Mitä kokeiluun sisältyy?

Teorialuento, lyhyt opastus sukelluslaitteen käyttöön ja valvottu sukelluskokeilu kouluttajan johdolla uima-altaassa.

Kuka voi osallistua?

Laitesukelluskokeiluun voi osallistua 12 vuotta täyttänyt henkilö, jolla on normaali terveys. 

Alaikäisten osallistumiseen täytyy olla huoltajan allekirjoittama suostumus.

Terveysselvityslomakkeen täyttö ennen kokeilua

Ennen laitesukelluskokeilua jokainen osallistuja täyttää terveysselvitylomakkeen, jonka avulla kartoitetaan mahdollisia terveydellisiä riskitekijöitä. Jos terveysselvityslomakkeen perusteella ilmenee tarve lääkärintodistukselle sukelluskelpoisuudesta, tulee lääkärintodistus hankkia etukäteen ja esittää laitesukelluskokeilussa ennen veteen menoa.

Käy tutustumassa tästä linkistä ennen laitesukelluskokeiluun ilmoittautumista terveysselvityslomakkeeseen, ja tarkista, tarvitsetko osallistumiseen lääkärintodistuksen. Jos haluat kysyä lisätietoja terveysselvitykseen liittyen, voit olla yhteydessä laitesukelluskokeilun vastuukouluttajaan.

Miten ilmoittaudun mukaan?

Ilmoittautumiset 29.8.2023 mennessä sivun alareunassa olevan "Ilmoittaudu kurssille" -linkin kautta. Paikkoja on rajoitetusti.

Mitä varusteita tarvitsen mukaan?

Järjestäjä huolehtii sukellusvarusteista. Kokeiluun osallistuja tarvitsee mukaansa uima-asun, peseytymisvälineet ja pyyhkeen. Lisäksi voi ottaa mukaan t-paidan ja shortsit uima-asun päälle altaaseen.

Mitä laitesukelluskokeilu maksaa?

Hinta on 50 euroa / henkilö. Seura laskuttaa osallistumismaksun etukäteen.

Mikäli laitesukelluskokeiluun osallistunut henkilö ilmoittautuu sukelluskokeilun jälkeen Sukellusseura H2O:n keväällä 2024 järjestettävälle laitesukelluksen peruskurssille, vähennetään 50 euron laitesukelluskokeilumaksu laitesukelluskurssimaksusta.

Lisätiedot

maunu.suttinen@h2ory.fi

Lisätieto: Kurssin ohjelma
Ilmoittaudu kurssille
 
 

CMAS Technical Skills Diver -kurssi

Aika: 5.9 - 16.6.2024
Paikka: Hämeenlinna
Järjestäjä: Hämeenlinnan Sukeltajat ry
Vastuukouluttaja: Jouni Pesonen
Kuvaus:

HÄMEENLINNAN SUKELTAJAT RY

Technical Skills kurssin ohjelma ja aikataulu Pääsyvaatimukset kurssille: ikä 14 vuotta ennen kurssin alkua, Voimassaoleva Sukeltajaliiton jäsenseuran jäsenyys tai Liiton henkilöjäsenyys, tai hänet on rekisteröity Liittoon Liiton yhteisöjäsenen kautta. Lääketieteellinen sukelluskelpoisuus, joka on todettu joko terveysselvityslomakkeella tai sukeltajan lääkärintodistuksella. Uimataito vähintään yhtäjaksoinen uinti 300m alle 10 min ajassa sekä 25 m sukellus ilman varusteita ja alkuvauhtia, CMAS One Star Diver -kortti tai vastaava toisen kansainvälisesti hyväksytyn sukellusjärjestön myöntämä ISO 24801-2. standardin vaatimukset täyttävä kortti. Alaikäisellä kurssilaisella oltava huoltajan kirjallinen suostumus.

Koulutus koostuu teoriaosuudesta, joka suoritetaan Sukeltajaliiton sähköisessä Dyykki oppimisympäristössä netissä, jossa myös teoriakoe suoritetaan, allasharjoituksista (määrä voi olla eri henkilöillä erilainen), sekä 1-2 avovesisukelluksesta.

Lisäksi kurssilla opitaan tekniikkasukelluksen varustekokoonpanon kokoamien, siihen sopivat varusteet sekä niiden käytön perusteet. Kaikessa koulutuksessa noudatetaan korostetusti Sukeltajaliiton turvamääräyksiä ja koulutuksesta annettuja ohjeita.

Kurssin tavoite on kehittää niitä välttämättömiä taitoja, joita tarvitaan kaiken tasoisten tekniikkasukellusten tekemiseen. Kurssi on suositeltavaa suorittaa ennen muuhun CMAS tekniikkasukelluskoulutukseen osallistumista.

Koulutus on Sukeltajaliitto ry:n koulutusohjelman mukainen. Koulutus koostuu teoria- ja allaskoulutuksesta sekä avovesikoulutuksesta, joka on allaskoulutuksen jälkeen. Teoriaosuudessa liittyy jokaiseen itseopiskelumateriaalin lukuun harjoituskoe, jossa testataan luetun teoria-aiheen ymmärtämistä. Allas- ja avovesikoulutuksessa oppiminen todetaan jatkuvan seurannan periaatteella.

Suoritettuaan kurssin hyväksyttävästi oppilas saa kansainvälisen CMAS Technical Skills Diver ‐kortin Kurssin hinta on HäSun jäseniltä 175€ ja muilta 200€,

Kurssilaisen on itse hankittava allasharjoituksiin ja avovesiharjoituksiin tuplapullot käsittävä varustekokonaisuus (tuplapullot, hihnasto, selkälevy, wingi eli siipiliivi, 2xpaineenalentimet annostajineen joissa toisessa pitkä letku, välisilta ja painemittari). Lisäksi sukelluspuku, painot, räpylät, jonkin tasoinen sukellustietokone ja maski sekä soveltuva sukellusvalaisin.

Kurssilla annetaan opastusta hankintoihin. Kurssi on suoritettava hyväksytysti 12 kuukauden kuluessa kurssin aloituksesta. Jos kurssin valmistuminen viivästyy oppilaasta johtuvista syistä, on kurssin järjestäjällä oikeus periä erikseen järjestettävistä harjoituskerroista ylimääräinen maksu.

Kurssin vastuukouluttajana toimii: Jouni Pesonen, CMAS FIN F00 M TS 22000006 Instructor

p. 050 - 395 1327

Lisätieto: Kurssin ohjelma
Ilmoittaudu kurssille