Sve | En | Ru

15.3.2023 tapahtumat

CMAS One Star Diver -kurssi

Aika: 15.3 - 30.9.2023
Paikka: Salo
Järjestäjä: Sukellusseura Simppu ry
Vastuukouluttaja: Uku Nurm
Kuvaus:

Laitesukelluksen peruskurssilla opetellaan ne tiedot ja taidot, jotka laitesukeltaja tarvitsee sukeltaakseen ohjatusti esimerkiksi sukellusseuran leireillä ja sukelluskeskusten järjestämillä retkillä. Kurssin pääpaino on käytännön perustaitojen opettelussa ja sukellusturvallisuudessa.

Peruskurssi sisältää teoriosuuden, allasharjoituksia ja vähintään 4 avovesisukellusta. Kurssi antaa valmiudet tehdä suoranoususukelluksia enintään 15-20 metrin syvyydessä edellyttäen, että sukellusolosuhteet ovat vastaavat tai paremmat kuin missä kurssi on järjestetty. Kurssin alaikäraja on 14 vuotta, yläikärajaa ei ole.

Kurssin teoriaopiskelu tapahtuu pääasiassa verkossa Sukeltajaliiton Dyykki e-oppimisympäristössä. Lisäksi kurssin teoriaopiskeluun kuuluu aloituskokoontuminen ja Teamsissa tapahtuvia kokoontumisia.

Allasharjoitukset järjestetään kurssiohjelman mukaisesti Salon uimahallilla.

Avovesiharjoituksia toteutetaan sekä Kuusjoen Nummijärvellä että Kasnäsissä seuran tukialuksella, ms Agonuksella.

Kurssin kokonaishinta yli 18 vuotiaille on 410 euroa ja alle 18 vuotiaille 360 euroa.

Osallistujien tulee täyttää ennen kurssille osallistumista terveysselvityslomake, joka jaetaan kurssilaisille ilmoittautmisen jälkeen. Kurssille osallistuminen edellyttää normaalia terveydentilaa ja kohtuullista fyysistä kuntoa.

Kurssilla tarvittavat varusteet: perusvälineet, eli maski, snorkkeli ja räpylät sekä avovesiharjoituksiin Suomen olosuhteisiin sopiva märkäpuku. Kurssin kouluttajilta saa neuvoja sopivien varusteiden valintaan.

Kurssin yhteydessä on mahdollista suorittaa myös kuivapukusukelluskurssi hintaan 100 €, tällöin osallistujalla tulee olla oma sukelluskuivapuku, märkäpukua ei tarvita.

 

Lisätieto: Kurssin ohjelma
Ilmoittaudu kurssille
 
 

CMAS One Star Diver -kurssi

Aika: 15.3 - 11.6.2023
Paikka: Savonlinna
Järjestäjä: Savonlinnan Urheilusukeltajat ry
Vastuukouluttaja: Ismo Falck
Kuvaus:

Pääsyvaatimukset kurssille:

Ikä 12 vuotta ennen kurssin alkua, normaali terveys, uimataito vähintään 200m:n tai perusvälineillä 300m.

Alaikäisellä kurssilaisella oltava huoltajan kirjallinen suostumus.

Oppilas, joka on täyttänyt 12 vuotta, mutta ei vielä 15 vuotta, suorittaa kurssin CMAS Children Diving Gold -kurssina. Alle 15-vuotiaalta vaaditaan lääkärintodistus laitesukellus­kelpoisuudesta. Pelkkä terveysselvitys ei riitä. Alle 15-vuotiaan pitää kyetä uimaan lisäksi vähintään 25 metriä ilman apuvälineitä, jos uimanäyte on annettu perusvälineillä. 

Koulutuksen osiot:

 

1)    Teoriaosuus, joka suoritetaan Sukeltajaliiton sähköisessä Dyykki-oppimisympäris­tössä netissä, jossa myös teoriakoe suoritetaan.

2)     Allasharjoituksista

3)    Vähintään neljä avovesisukellusta  

Kaikessa koulutuksessa noudatetaan Sukeltajaliiton turvamääräyksiä ja koulutuksesta an­nettuja ohjeita. Kurssille osallistuvat saavat ne tiedot ja taidot, joita he tarvitsevat sukel­taakseen turvallisesti suoranoususukelluksilla enintään 15 - 20 metrin syvyyteen. CMAS Children Diving Gold max. 10m ja max. sukellusaika 25min

  

Suoritettuaan kurssin hyväksyttävästi oppilas saa kansainvälinen CMAS* sukeltajakortin ja 12-14-vuotiaalle myönnetään kansainvälinen CMAS Children Diving Gold -kortti. Seuran koulutusvastaava voi päivittää CMAS Children Diving Gold -kortin CMAS*-korttiin, kun sukeltaja on täyttänyt 15 vuotta ja on tehnyt vähintään yhden sukelluksen 15-20 metrin syvyyteen lähikouluttajan tai CMAS-kouluttajan suorassa valvonnassa.  

KURSSIMAKSU
Kurssimaksu 380 eur / henkilö sisältää:
* teorialuennot (nettimateriaali)
* Allasopetuksen 10 h
* Opintomateriaalin (nettimateriaali)
* 5 avovesisukellusta
* Kansainvälisen sukeltajakortin (CMAS*)
* Savonlinnan Urheilusukeltajat ry:n ja Sukeltajaliiton jäsenyyden toimintavuoden ajaksi
* Kuluvan vuoden kaasuntäyttömaksu 


Hintaan sisältyy kurssin harjoituksissa tarvittavat laitepaketit.

Lisätieto: Kurssin ohjelma
Ilmoittaudu kurssille
 
 

Snorkkelisukelluskouluttajakurssin kick off - infostartti syksyn kurssille

Aika: 15.3.2023
Paikka: Teams
Järjestäjä: Sukeltajaliitto Ry
Kuvaus:

Tervetuloa mukaan syksyllä järjestettävän Snorkkelisukelluskouluttajakurssin kick-off-tilaisuuteen kesvikiikkona 15.3.2023 klo 18.00.

Tilaisuudessa kouluttajat esittelevät kurssin sisältöä, vaatimukset kurssille osallistumiseen, mitä kurssilaiselta edellytetään, mitä kurssi tarjoaa jne. Voit esittää myös sinua askarruttavia kysymyksiä tilaisuudessa tai ennakkoon minna.tammesvirta(at)sukeltaja.fi. Kysymykset käsitellään yhdessä kick-off -tilaisuudessa.

Tilaisuuteen osallistuminen ei vielä sido mihinkään, mutta osallistujien kiinnostus  ja halu sitoutua snorkkelisukelluskouluttajakoulutukseen vaikuttavat syksyn kurssin ajankohtaan ja paikkakuntaan.

 

Tilaisuus järjestetään Teamsillä. Tilaisuuteen ilmoittautuneet saavat linkin sähköpostilla lähempänä tilaisuutta.

Tilaisuuteen pääsee mukaan myös suoraan tästä linkistä.

Liity kokoukseen napsauttamalla tästä 

 

Lisätieto: Ilmoittaudu tapahtumaan