Sve | En | Ru

Leiriesittely

Järvileiri tarjoaa mahdollisuuden sukeltaa Saimaan vesistön kirkkaimmilla sukelluskohteilla laivoilla, veneillä ja rannoilta käsin. Sukellusleirin tapahtumia järjestetään pääasiassa kolmessa eri järvessä: Puruvedellä, Pihlajavedellä ja Valkiajärvellä. Leirillä on kaksi eri tukikohtaa, Kesälahti ja Punkaharju, joista operoidaan vesille joka päivä. Lisäksi Valkiajärven rantakohteella järjestetään ohjattua toimintaa. Käytettävät laivalaiturit ovat Karjalan Kievarissa (alkuaika leiristä) ja Ruokkeen Lomakylässä (loppuaika leiristä) Kesälahdella sekä Harjun Portissa (Neste-Oil) Punkaharjulla.

LEIRIN KOHTEET KARTALLA

Leirin järjestelyt toteutetaan Saimaan alueella toimivien sukellusseurojen vapaaehtoisvoimin. Sukeltajaliiton juhlavuoden kunniaksi mukana olevat sukellusseurat jakavat sukeltajille alueelta keräämäänsä tietoa ja kokemusta sekä antavat kalustoa leirin käyttöön. Joka aamu organisoidutaan ryhmiin, joilla järjestetään päivän ohjelmat. Periaatteena leirillä on, että osallistujat itse järjestävät päivittäin hyvin organisoidun, turvallisen ja mukavan sukellustapahtuman. Jokainen osallistuu eri tehtäviin koulutustasonsa ja taitojensa mukaan.  

kartta

Puruvesi sijaitsee Punkaharjun, Kerimäen ja Kesälahden välisellä alueella, ja se on Saimaan vesistön kirkkain järviallas. Vaakanäkyvyys on yli 10 metriä ja valaisinta tarvitaan vasta yli 20 metriä syvillä sukelluksilla. Sukelluskohteina on hylkyjä, kivikkoja, hiekkasärkkiä, vedenalaista romua, ahvenparvia yms.

Pihlajaveden suurin syvyys on 72 metriä ja se on tärkeimpiä elinympäristöjä saimaannorpalle. Tyypillisimmät sukelluskohteet ovat kalliorepeämiä ja seinämiä aina yli 40 metrin syvyydelle saakka. Punkasalmen proomuilla on helposti rannalta sukeltaen mahdollisuus kokea hylkysykelluksen kiehtovaa maailmaa. Punkaharjun tukikohdan vieressä on vedenalainen kanjoni, joka on mielenkiintoinen sukelluskohde.

Valkiajärven kristallinkirkas vesi tunnetaan laajalti sukeltajien keskuudessa,  ja se on seutukunnan suosituin sukelluspaikka. Syvyyttä lammessa on yli 30 metriä ja se on kuuluisa kesyistä kaloistaan. Tutustu Valkiajärveen.

 


Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita