Sve | En | Ru

Kuopion Urheilusukeltajat

Osallistumme leirin järjestelyihin MS Marie Antoinette -laivalla, jonka mukana tukiveneenä on moottorivene nimeltään Octo. Ajamme laivalla Kuopiosta vesireittejä 227 kilometriä Kesälahdelle viikon 30 lopulla (ke-pe) ja takaisin puksuttelemme viikon 32 alussa (ma-ke). Laivamatka Kuopiosta Puruvedelle on jo itsessään mielenkiintoinen kanavineen. Jos olet kiinnostunut nostalgisesta sisävesiristeilystä laivamiehistön jäsenenä (tulo tai paluumatka), niin otapa yhteyttä.

Järjestämme sukelluksia leirin jokaisena päivänä lauantaista sunnuntaihin Puruveden kirkkaisiin sukelluskohteisiin. Operoimme pääasiassa Puruveden itäosassa olevalla Hummonselällä.

Laiva on 29.7. perjantai-illasta alkaen Karjalan Kievarin vierasvenelaiturissa ja siirrymme 5.8. perjantain aikana Ruokkeen lomakylän venelaituriin loppuleirin ajaksi. Laivalle pääsee leirin aikana iltaisin tai aamuisin. Mikäli tarvetta satamakäynnille ei ole ja sää on hyvä, niin voidaan jäädä yöksi parkkiin kauniille ja tyynelle Puruvedelle. Linnasaaren laguuni on tällöin yksi hyvä vaihtoehto yöpymis- ja sukelluspaikaksi. Se on suojaisa saarikohde, jossa sukellussyvyydet ovat 0-13 metriä. Pohjassa on paljon uppotukkeja ym. uittotavaraa. Tämä on hyvä leiri- ja ruokailupaikka, jossa on myös grillikatos ja WC.

Laivan palvelut 

Laivassa on kaksi kompressoria, joista toisella pyritään tankkaamaan nitroksia tarvittaessa. Päivittäisille retkillemme mukaan mahtuu kalustomäärästä ja koosta riippuen 14-16 sukeltajaa ja muutama ei sukeltava. Laiva on rekisteröity 20 hengelle. Ruokailut tehdään omilla eväillä ja käytettävissä on grilli, kaasuliesi/-uuni sekä mikroaaltouuni ja pari jääkaappia. Yöpymään mahtuu 12 henkilöä. Ota mukaan tyynyliina, aluslakana ja makuupussi/peitto. Laivassa on myös puulämmitteinen sauna, joka lämpeää aina, kun halukkaita löylynottajia ilmaantuu. Laivalla sukeltaville on vuokrattavana muutamia sukelluslaitepaketteja (sisältää painovyön). Näistä varausmahdollisuuksista tulee sopia etukäteen seuran yhteyshenkilöiden tai paikan päällä laivan kipparin kanssa.

marie kuva

Lisätietoa kalustosta 

www.kuopionurheilusukeltajat.fi/marie.php
www.kuopionurheilusukeltajat.fi/octo.php
www.kuopionurheilusukeltajat.fi/kalusto.php


Jälki-ilmoittautumiset ja leirin aikaiset yhteydenotot tulee tehdä suoraan laivassa olevaan kipparin puhelimeen. Ajantasalla olevat tiedot kippareista löytyvät seuramme web-kalenterista www.kuopionurheilusukeltajat.fi/tapahtumat.php.

MS Marie Antoinetten kipparin puhelinnumero on 045-3315757.


Tervetuloa mukaamme!
Toivoo Viäräleuat


Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita