Sve | En | Ru

CMAS Rescue Diver -kurssi

Aika: 12.8.-24.8.2024
Paikka: Helsinki
Järjestäjä: Urheilusukeltajat ry
Vastuukouluttaja:Jari Kuisma
Kuvaus:

Rescue Diver -kurssin päämääränä on kehittää kortitettujen sukeltajien tietämystä laitesukelluksen yleisimmistä vaara- ja hätätilanteista, opettaa heitä ennaltaehkäisemään sukellusonnettomuuksia sekä parantaa heidän pelastautumis- ja pelastamistaitojaan.

Kurssin aikana oppilas perehtyy sukeltajan stressiin ja hätätilanteisiin johtaviin yleisimpiin syihin.  Oppii tunnistamaan sukeltamiseen liittyviä vaara- ja hätätilanteita, joissa sukeltaja tarvitsee apua.  Parantaa tietojaan pelastautumis- ja pelastustaidoista ja sukellusonnettomuuksien ensiavusta.  Oppii hyödyntämään ja käyttämään ensiapukalustoa sekä pelastusvälineitä. Tutustuu pelastustilanteen johtamisen perusperiaatteisiin. Oppii pelastajan turvallisuutta vaarantavia seikkoja. Opettelee maalla tarvittavia käytännön pelastus- ja ensiaputaitoja. Opettelee käytännön pelastustaitoja ensin kuivaharjoitteluna, sitten allasmaisissa olosuhteissa ja viimeisimpänä avovedessä.

Rescue Diver -kurssin osallistujan on oltava vähintään 15 vuotta täyttänyt. Kurssille osallistuvan on oltava CMAS One Star Diver -kortti, tai vastaava toisen kansainvälisesti hyväksytyn sukelluskoulutusjärjestön myöntämä, ISO 24801-2 (Autonomous Diver ) -standardin vaatimukset täyttävä kortti. Lisäksi hänellä tulee olla vähintään 20 sukelluspäiväkirjaan kirjattua avovesisukellusta sekä voimassa oleva hätäensiapu- ja hapenantopätevyys.

Kurssin hinta on 189e.

Kurssihinta sisältää opetuksen, oppimateriaalit ja kansainvälisen sukelluskortin sekä käytännön harjoitukset.

 

Kurssin voi maksaa e-passilla.

 Urheilusukeltajat ry järjestää koulutusta vain seuran jäsenille. Kurssin hinta ei jäsenille lisätään +100 € liittymis- ja jäsenmaksua.

 

  Kurssin ohjelma
Ilmoittaudu kurssille