Sve | En | Ru

Ohjelma

Leirillä on ohjattua sukellustoimintaa ja omatoimisesti toteutettavia sukelluksia. Ohjattuja tapahtumia ovat sukellukset seurojen laivoista ja veneistä Puru- ja Pihlajavedellä. Valkiajärvelle järjestetään mahdollisuus kokeilla laitesukellusta tai snorklausta kouluttajien ja opastajien johdolla. Omatoimisille sukeltajille leirin alueella on runsaasti hyviä rantasukelluskohteita.

Retket

Saimaan järvileirin retkien myynti verkkokaupassa on päättynyt, mutta vapaita paikkoja ja jälki-ilmoittautumisia voi tehdä puhelimitse:

* Imatran Urheilusukeltajien Tuplaseiska-laivaan p. 0440 765 433
* Kuopion Urheilusukeltajien Marie Antoinette-laivaan p. 045-3315757
* Mikkelin Urheilusukeltajien Tornator I-laivaan p. 044 334 4550
* Savonlinnan Urheilusukeltajien Kavassi-laivaan p. 050 412 3825
* Keski-Karjalan Sukeltajien snorklaus- ja laitesukellukokeiluihin Valkiajärvelle p. 040 055 7932 (varalla p. 044 585 2833)

Yöpyminen

Voit halutessasi varata aluksesta myös punkkapaikan

Kokoontuminen

Ohjelma alkaa päivittäin kokoontumisella tukikohtien laivalaitureille klo 9.00. Laivat eivät välttämättä ole aina yötä laitureissa, ja tällöin kyytiin lähtevät noudetaan esim. veneellä (paitsi kahden päivän retket). Rantasukelluksille lähtevät kokoontuvat myös laivalaitureille samaan aikaan, missä organisoidutaan ja sovitaan päivän sukelluskohteet. Yleensä sukelletaan kaksi sukellusta. Tarkennetun päiväohjelman laativat tapahtuman vetäjät (esim. kippari tai sukellusvanhin).

Leirin sukelluskohteista on laadittu kohdekartta.

Leirin päiväkohtainen ohjattu ohjelmatarjonta.

Valkiajärven ohjatut ohjelmat järjestetään ohjelmataulukossa mainitulla aikavälillä. Laitesukellus- ja snorklauskokeilun alkamisajat ovat kahden tunnin välein (esim lauantaisin klo 10, 12, 14, 16) ja ohjelman kesto on noin 2 tuntia. Jos sinulla on sopivat perusvälineet ja märkäpuku (3-5 mm haalari riittää hyvin), niin tuo ne mukanasi. Seurojen välineet eivät välttämättä ole aina ihan sopivimpia.

Laitesukelluskokeilu

Laitsukelluskokeilussa edellytetään vähintään 12 vuoden ikää. Kokeiluun osallistuvan on tuotava kouluttajalle täytetty ja allekirjoitettu terveysselvitys tai lääkärintodistus laitesukelluselpoisuudesta. Alaikäisellä huoltajan allekirjoitus terveysselvityksessä tarkoittaa myös suostumusta laitesukelluskokeiluun. Terveysselvitys- ja lääkärintarkastuslomakkeet voit tulostaa täältä.

Snorkkeli- ja laitesukelluskokeiluja Valkiajärvellä voit tiedustella Keski-Karjalan Sukeltajilta puhelinnumerosta: 040 055 7932 (varalla p. 044 585 2833)

Rantasukellukset

Kesälahti-Kitee alueella paras rantasukelluskohde on Valkiajärvi. Punkaharjun alueella on useita kohteita, ja niistä paras kohde on Punkasalmen hylyt. Monen rantasukelluskohteen alueella on veneliikennettä ja niiden aiheuttama turvallisuusriski on huomioitava sukellusta suunniteltaessa ja toteutettaessa. Pintaan noustessa ja sukellettaessa alle 3 metrin syvyysalueella on syytä käyttää riittävän isoa ja näkyvää merkkipoijua.

Kaasut

Seurojen laivoissa on hengityskaasujen täyttömahdollisuudet retkille osallistuvia varten. Maissa on saatavilla myös hengitysilmaa (kts. kohdekartta, merkitty tähdellä):

  • Valkiajärvellä lauantaisin ja keskiviikkona (Keski-Karjalan Sukeltajat)
  • Punkasalmen VPK:lla päivittäin klo 12-14 ja 18-20. Soita täyttäjälle.
  • Keski-Karjalan Sukeltajien tukikohdassa (Kiteen paloasema). Soita täyttäjälle ja sovi aika.

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita