Sve | En | Ru

Sukelluskalastus

Sukelluskalastuksessa yhdistyvät vapaasukellus, snorkkelisukellus ja kalastus. Kilpatasolla laji vaatii hyvää kuntoa, sukelluskestävyytta ja rauhallista mielenhallintaa. Sukelluskalastaja saattaa uida pitkiäkin matkoja, tehdä lukuisia sukelluksia eri syvyyksiin ja vaania saalista pohjan tuntumassa liikkumatta pitkään. Kalaonni vaatii taitoa lähestyä kaloja huomaamatta ja kalojen elintapojen tuntemusta.

Varusteet

Varusteina ovat perusvälineet eli maski, snorkkeli ja räpylät sekä harppuuna. Muita tarvittavia varusteita ovat puukko, turvapoiju pinnassa ja kalapiikki saaliin kuljetusta varten.

Kilpailut

Sukelluskalastuksessa kilpaillaan kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Suomi on lajissa Euroopan huipputasoa. Kotimaan kilpailusysteemi muodostuu cup-kilpailuista, joista saa rankingpisteitä. Pisteiden perusteella kilpailijat asetetaan paremmuusjärjestykseen kauden päätyttyä. Kalansaaliista saa pisteitä lajin, määrän ja painon mukaan. Kilpailuissa on yleensä yksilö- ja joukkueluokat, jolloin jokaisen kilpailijan saamat pisteet lasketaan yhteen sekä yksilökohtaisesti että joukkueittain.

Miten alkuun?

Sukellusseuroissa järjestetään sukelluskalastuskokeiluja, joissa pääsee tutustumaan lajiin. 

Lisätietoa lajista antaa urheiluvaliokunta.

Sukelluskalastus Facebookissa


Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita