Uutiset

Julkaistu 26.4.2024

Nordic Championship in UW-photography 2024

(English version below)

Sukelluskuvauksen PM-kilpailun tavoitteena on esitellä pohjoismaisen vedenalaisen ympäristön kauneutta ja tilaa.

Kilpailun järjestää vuonna 2024 Sukeltajaliitto ry. Kilpailuun voivat osallistua Pohjoismaiden sukellusliittoihin kuuluvien seurojen jäsenet sekä henkilöjäsenet. Osallistujan tulee olla vähintään 15-vuotias.

HUOM! Kilpailun sarjat ja säännöt ovat uudistuneet viime vuodesta. Tutustu sääntöihin huolellisesti.

Kilpailu sulkeutuu 1.11.2024 klo 23.59 CET. Toimita linkki kuviin osoitteeseen uwphoto2024@sukeltaja.fi.

Ilmoita viestissä myös osoite ja puhelinnumero sekä mihin seuraan tai liittoon sinulla on jäsenyys voimassa. Saat vahvistusviestin, kun kuvasi on vastaanotettu ja käsitelty.

Tänä vuonna ei järjestetä sukelluskuvauksen SM-kilpailua, mutta PM-kilpailun suomalaisten kuvaajien töiden joukosta valitaan Vuoden sukelluskuva 2024.

Tulokset julkaistaan sukeltaja.fi uutisissa 10.12.2024 mennessä.

 

Invitation to the Nordic Championship in Underwater Photography 2024

The Nordic Championship in Underwater Photography aims to showcase the beauty and condition of the underwater environment in the Nordic countries. This annual competition invites all underwater photographers affiliated with Nordic National Federations to share their best shots from our lakes, rivers and seas.

The competition rules and categories have been changed 2024. Please study the rules carefully before submitting the photos.

Deadline for entering the competition is on November 1st at 23:59 CET.

Send an email containing a link to your photos to this address uwphoto2024@sukeltaja.fi.

Include your address, phone number and information of your membership club/federation to the email. You will receive a confirmation when your photos have been received and processed.

The result will be published in the sukeltaja.fi frontpage news by 10.12.2024.


Julkaistu 24.4.2024

Päivityksiä laitesukelluksen koulutusohjeisiin

Sukeltajaliiton hallitus on hyväksynyt päivityksiä CMAS Sidemount Diver -järjestämisohjeeseen ja CMAS-koulutuksen yleiseen koulutusohjeeseen.

CMAS Sidemount Diver -järjestämisohjeeseen on päivitetty kouluttajavaatimukset yhteneväisiksi muiden erikoiskurssien ja taitokoulutusten mallin mukaan. Lisäksi ohjeen terminologiaa on yhtenäistetty Sukeltajaliiton muiden ohjeiden kanssa.

CMAS-koulutuksen yleiseen koulutusohjeeseen on yhdenmukaistettu ja tarkennettu terminologiaa, ja ohjetta on päivitetty uusien kurssien ja kurssipäivitysten tuomien tarpeiden mukaan. Ohjaaja- ja kouluttajakorttien myöntämisperusteita ja kortinuusimisperusteita on tarkennettu. Ohjeen liitteenä olleet tiivistetyt kurssikuvaukset on poistettu, koska on havaittu, että niiden reaaliaikainen päivittäminen on ollut mahdotonta.

Päivitetyt ohjeet on julkaistu liiton sivulla www.sukeltaja.fi > Materiaalipankki > Lajikohtaiset dokumentit ja Norppatoiminta > Laitesukellus.

Ohjeiden päivittyessä käynnissä olleet kurssit voidaan viedä loppuun niiden ohjeiden mukaisesti, joiden voimassa ollessa kurssi on aloitettu, mikäli kurssin vastuukouluttaja ei muuta päätä. Vanhat ja päivitetyt ohjeet pysyvät rinnakkain saatavilla Materiaalipankissa muutamia kuukausia päivityksen jälkeen.

Päivitetyistä ohjeista voi mielellään antaa palautetta liiton koulutuspäällikölle osoitteeseen mika.rautiainen at sukeltaja.fi. Myös muiden ohjeiden mahdollisista päivitystarpeista voi lähettää viestiä samaan osoitteeseen.


Julkaistu 23.4.2024

Uppopallon Suomen mestaruus Hämeenlinnaan

Uppopallon sarjakauden 2023-2024 päätöspelit pelattiin viikonloppuna Pirkkolan uimahallissa Helsingissä. SM-sarjan voitti Hämeenlinnan Sukeltajat ja 1-divisioonan Hydromania.

1. HäSu
2. UrSuk
3. WestCost UWR

1-divisioona 2023-24
1. Hydromania
2. JoKo
3. RixHäm

Korikuningas:
SM-sarja: Reijo Rantamäki (HäSu)
1-divisioona: Peter Howett (Hydromania)

Kaikki tulokset löytyvät täältä
Seuraa uppopalloa Facebookissa


Julkaistu 19.4.2024

Seuratukea uppopalloseuralle

Sukeltajaliiton jäsenseuroista Oulun Uppopallo ry on saanut 3000 euroa Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää seuratukea Somesta syvään päätyyn - junioriuppopalloa Oulussa -toimintaan.

OKM on myöntänyt liikunta- ja urheiluseuroille yhteensä 3 810 700 euroa seuratoiminnan kehittämistukea. Seuratuen avulla lisätään liikunnan tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta eri kokoisissa seuroissa järjestämällä harrastusmahdollisuuksia erityisesti lapsille ja nuorille matalan kynnyksen toiminnan kautta.

Lue lisää OKM:n sivuilta


Julkaistu 18.4.2024

Ehdollepanotoimikunta on aloittanut työnsä

Sukeltajaliiton syyskokouksessa 26.10. valitaan jäseniä liiton hallitukseen erovuoroisten tilalle. Tänä vuonna valitaan myös puheenjohtaja seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Liiton kevätkokous 6.4. asetti toimikunnan ehdokkaiden etsimiseksi. Ehdollepanotoimikunnan tehtävänä on varmistaa hallitustyöskentelyn sujuva jatkuminen ja se, että ehdokkaita saadaan riittävän monta.

Ehdotuksia mahdollisista uusista hallituksen jäsenistä ja puheenjohtajasta voivat tehdä sekä seurat että yksittäiset seuralaiset ja liiton yhteisöjäsenet. Tiedot jäsenehdokkaista voi toimittaa joko ehdollepanotoimikunnan jäsenille tai suoraan liiton toimistoon. Varsinainen ehdolle asettuminen tapahtuu ehdokaslomake täyttämällä. Ennakkoilmoittautuminen ei ole ehto hallituksen jäseneksi hakeutumiselle. Ehdolle voi asettua vielä syyskokouksessakin, mutta mieluusti kuulisimme sinusta jo ennakkoon!

Ehdollepanotoimikunnan yhteystiedot:

Hanna-Mari Talka, Helsinki, hanna-mari.talka at sukeltaja.fi, p. 045 665 5417

Hannu Ahonen, Pietarsaari, hannu.ahonen at sukeltaja.fi, p. 040 580 5063

Matti Kajala, Tampere, matti.kajala at sukeltaja.fi, p. 050 3424191

Erno Olkkonen, Kitee, erno.olkkonen at sukeltaja.fi, p. 044 585 2833 

Erovuorossa ovat seuraavat hallituksen jäsenet:

Harri Nieminen (puheenjohtaja), Tampere, Tampereen Urheilusukeltajat ry

Marko Niinistö, Salo, Sukellusseura Simppu ry

Tuomo Palevaara, Otalampi, Riihimäen Urheilusukeltajat ry

Sanna Siltanen, Hämeenlinnan Sukeltajat ry 

Seuraavat hallituksen jäsenet jatkavat kauden 2025:

Hannu Ahonen, Pietarsaari, Pietarsaaren Urheilusukeltajat Diving 80 ry

Sari Herva, Hyvinkää, Race Club Sveitsi ry

Matti Kajala, Tampere, Kangasalan vapaaehtoinen palokunta ry/Sukellusosasto

Jutta Lind, Lomaa, Tampereen Urheilusukeltajat ry

Markus Aarnion kausi liiton hallituksessa olisi ollut 2024−25. Häneltä vapaaksi jäänyt paikka voidaan nyt täyttää, eli hallitukseen voidaan syyskokouksessa valita puheenjohtaja ja 2−4 jäsentä. Erovuorossa oleva voidaan valita uudelleen.

Tiedot ehdokkaista julkaistaan koosteena Sukeltajaliiton verkkosivuilla, jotta seurojen hallitukset voivat valmistella omat päätöksensä ennen syyskokousta ja vaalia.

Asetu ehdolle täyttämällä lomake tästä

 

 

 

 


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita