Kuuttitoiminta

 

Kuuttitoiminta on perhesukellustoimintaa 3-6 –vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen.

Toiminnassa tutustutaan vesiturvallisuuteen ja snorkkelisukeltamiseen koulutettujen kuuttiohjaajien johdolla. Tavoitteena on, että lapsi saa vedestä itselleen mukavan ja turvallisen kaverin.

Näin lapsi tuntee ja tietää mitä voi tehdä vedessä.Kuuttiohjaajan käsikirja Toiminta                    rakentuu leikin ja seikkailun maailmaan, jossa opitaan sukeltamista, uintia, vedestä pelastamista ja pelastautumista. Kuuttitoiminta on mahdollisuus perheen yhteiseen harrastamiseen.

Kuuttitoiminnassa leikitään erilaisia leikkejä, joista seuraavassa Sammakkotunneli:

Kysellään lapsilta, mikä vesieläin? Mikä voisi olla kyseessä, kun annetaan tuntomerkkejä, kuten vihreä, räpylät jne? Annetaan lasten keksiä eri vaihtoehtoja ja kannustetaan ja ohjataan sammakko-vastauksen suuntaan antamalla vihjeitä. Ei tyrmätä vääriä vaihtoehtoja. Ohjaajat tekKuuttikirjaevät patjasta tunnelin ja samalla kun lapset menevät tunnelin läpi, ohjaajat kurnuttavat vetämällä sormia patjaa pitkin. Näin saadaan tehtyä "sammakkoääntä". Lauluna pienet sammakot kahteen kertaan.

Kuuttiohjaajan käsikirja jaetaan ohjaajakurssille osallistuville. Kirjasta löytyy mm. paljon tietoa kuuttien ohjaamisesta.

                                                                                                                                                                                                                  Tarkempia tietoja ohjaajakurssien ajankohdista löytyy tapahtumakalenterista.

Kuuttikirja-vihkosen voi ostaa verkkokaupasta.

 

Takaisin Sukeltajaliiton kotisivulle