Uutiset

Julkaistu 21.11.2018

Nuorten uppopallon MM-kisatuloksia

Ensimmäiset nuorten (U21) uppopallon MM-kisat pelattiin Saksan Oberhausenissa 14.–18.11. Miesten sarjan voitti Kolumbia, hopealle sijoittui Saksa ja pronssille Turkki. Naisten sarjan voitti Turkki, hopeaa sai Kolumbia ja pronssia Saksa. Suomen miesten joukkue sijoittui 7. sijalle.

Mitalisijat vallanneet maat olivat pelillisesti selvästi edellä muita. Suomi hävisi selvin luvuin Kolumbialle ja Turkille. Uppopallossa joukkueiden tasoero näkyy herkästi suurena maalierona. Tanskan (4-1) sekä Ruotsin (6-0) kanssa peli oli tasaisempaa, mutta silti joukkueella riittää kirittävää ensi vuoden PM-kisoja ajatellen. Joukkueelle suurin pettymys oli Ruotsi-ottelu, jossa naapurin kaksi aikaista maalia pakottivat Suomen riskinottoon, joka sitten näkyi isona maalierona omassa päässä.

Kasassa oli nuori joukkue, keski-iältään vain 18,1 vuotta. Joukkueesta ensi kaudeksi vain kaksi poikaa tulee yli-ikäiseksi. Kaksi Suomen pelaajista, joista toinen joukkueen ainoa tyttö, olivat ainoastaan 15-vuotiaita eli edustusvuosia U21:ssä on kosolti edessä.

– Oberhausen oli oppireissu, jossa sai käsityksen, mitä kansainvälisillä areenoilla menestyminen vaatii. Seuraava kansainvälinen koitos on ensi vuoden PM-kisat. Töitä pitää tehdä, mutta Tanska ja Ruotsi ovat iskuetäisyydellä, toteaa U21-valmentaja Jani Mäkinen.