Sve | En | Ru

CMAS One Star Diver -kurssi

Aika: 11.3.-31.8.2022
Paikka: Hämeenlinna
Järjestäjä: Hämeenlinnan Sukeltajat ry
Vastuukouluttaja:Markus Puumala
Kuvaus:

Kurssi alkaa infotilaisuudella 11.3.2022 klo 17:30. Paikka ilmoitetaan Hämeenlinnan Sukeltajien nettisivuilla sekä etukäteen paikkansa kurssille varanneille myöhemmin (koska korona).

Pääsyvaatimukset kurssille: ikä 12 vuotta ennen kurssin alkua, normaali terveys, uimataito vähintään 200m tai perusvälineillä 300m. Alaikäisellä kurssilaisella oltava huoltajan kirjallinen suostumus. Oppilas, joka on täyttänyt 12 vuotta, mutta ei vielä 14 vuotta, suorittaa kurssin CMAS Children Diving Gold -kurssina. Häntä koskevat seuraavat lisävaatimukset:

  • Lääkärintodistus laitesukelluskelpoisuudesta. Pelkkä terveysselvitys ei riitä.
  • Oppilaan tulee kyetä uimaan lisäksi vähintään 25 metriä ilman apuvälineitä, jos uimanäyte on annettu perusvälineillä.

Koulutus koostuu teoriaosuudesta, joka suoritetaan Sukeltajaliiton sähköisessä Dyykki oppimisympäristössä netissä ja allasharjoituksista, sekä neljästä avovesisukelluksesta. Kaikessa koulutuksessa noudatetaan korostetusti Sukeltajaliiton turvamääräyksiä ja koulutuksesta annettuja ohjeita. Kurssille osallistuvat saavat ne tiedot ja taidot, joita he tarvitsevat sukeltaakseen turvallisesti suoranoususukelluksilla enintään 20 metrin syvyyteen. CMAS Children Diving Gold max. 10m ja max. sukellusaika 25min.

Koulutus on Sukeltajaliitto ry:n koulutusohjelman mukainen. Koulutus koostuu teoria- ja allaskoulutuksesta sekä avovesikoulutuksesta, joka on allaskoulutuksen jälkeen. Teoriaosuudessa liittyy jokaiseen itseopiskelumateriaalin lukuun harjoituskoe, jossa testataan luetun teoria-aiheen ymmärtämistä. Allas- ja avovesikoulutuksessa oppiminen todetaan jatkuvan seurannan periaatteella.

Suoritettuaan kurssin hyväksyttävästi oppilas saa kansainvälinen CMAS* sukeltajakortin ja 12-13-vuotiaalle myönnetään kansainvälinen CMAS Children Diving Gold -kortti. Seuran koulutusvastaava voi päivittää CMAS Children Diving Gold -kortin CMAS*-korttiin, kun sukeltaja on täyttänyt 14 vuotta ja on tehnyt vähintään yhden sukelluksen 15-20 metrin syvyyteen lähikouluttajan tai CMAS-kouluttajan suorassa valvonnassa.

Kurssin hinta on 410 €, joka maksetaan kolmessa erässä kurssin kuluessa. Kurssimaksu sisältää kurssin lisäksi myös Hämeenlinnan Sukeltajien jäsenmaksun loppuvuodelle 2022. Muita mahdollisia kuluja ovat sukeltajan vakuutuus sekä matkakulut ja loppuleirin osalta majoituskulut.

Kurssilaisen on itse hankittava allasharjoituksiin perusvälineet eli maski, snorkkeli ja räpylät sekä avovesiin märkäpuku, tossut ja hanskat tai kuivapuku. Kurssilla annetaan opastusta hankintoihin.

Kurssi on suoritettava hyväksytysti 12 kuukauden kuluessa kurssin aloituksesta. Jos kurssin valmistuminen viivästyy oppilaasta johtuvista syistä, on kurssin järjestäjällä oikeus periä erikseen järjestettävistä harjoituskerroista ylimääräinen maksu.

  Kurssin ohjelma