Uutiset

Julkaistu 2.6.2021

Avustusta haettavissa liikunta- ja urheiluseuroille

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää Covid-19 pandemia-avustusta liikunta- ja urheiluseuroille 2021 (erityisavustus). Avustusta voivat hakea liikunta- ja urheiluseurat lasten ja nuorten harrastetoiminnan ja kilpa- ja huippu-urheilutavoitteisen toiminnan turvaamiseksi koronaepidemian aikana.

Avustusta voi hakea 1.2.- 31.5.2021 aiheutuneisiin kustannuksiin.

Hakemukseen tulee liittää muun muassa tuloslaskelma em. tarkastelukaudelta eli ajalta 1.2.-31.5.2021.

Hakuaika alkaa 31.5.2021
Hakuaika päättyy 15.6.2021 klo 16:15


Hakijan tulee varmistaa välittömästi, että yhteisön asiointivaltuudet ovat kunnossa, sillä hakemuksen lähettäminen on mahdollista vain tarvittavilla asiointivaltuuksilla.

Päätökset tehdään kesäkuussa.

Mihin ja kenelle avustus on tarkoitettu?

Avustus on tarkoitettu liikunta- ja urheiluseurojen toiminnan jatkumisen turvaamiseen koronapandemian aiheuttamien taloudellisten vaikeuksien osalta. Avustusta voi saada koronapandemian aiheuttamien tappioiden kattamiseen; toiminnan väliaikaisen keskeytymisen, tapahtumien peruuntumisen, siirtymisen tai uudelleenjärjestelyn aiheuttamiin kustannuksiin ja tappioihin. Avustuksen painopisteenä ovat lasten ja nuorten harraste- ja tavoitteellinen toiminta seuroissa.

Avustuksen tavoite

Avustuksen tavoitteena on lievittää koronapandemian aiheuttamia taloudellisia menetyksiä sekä turvata liikunta- ja urheiluseurojen toimintaa, jotta lasten ja nuorten harrastetoiminta sekä tavoitteellinen kilpa- ja huippu-urheilutoiminta voisi jatkua. Avustusta kohdennetaan aikavälillä 1.2.2021 - 31.5.2021 aiheutuneisiin tappioihin kuitenkin korkeintaan 70 % tappioista. Avustuksen pienin mahdollinen myöntö on 2 000 euroa ja suurin 30 000 euroa. Avustukset ovat harkinnanvaraisia.

Lisätietoja

Covid-19 pandemia-avustus liikunta- ja urheiluseuroille 2021 (erityisavustus) - OKM - Opetus- ja kulttuuriministeriö (minedu.fi)

 


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita